GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Sumoran završetak trgovačke nedelje

Beogradska berza: Sumoran završetak trgovačke nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 20:14
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su poslednjeg trgovačkog dana u ovoj sedmici povećali gubitke, kako na dnevnom tako i na nedeljnom nivou, a trgovanje akcijama i državnim obveznicama je bilo razočaravajuće.

Ukupan promet na Berzi iznosio je svega 3,2 miliona dinara (27,6 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za više od 0,4 posto, na 733,04 poena, a u istom procentu je u minusu i na nedeljnom nivou. BELEXline se spustio za četvrtinu procenta, na 1.526,86 poena, a u odnosu na prošlu sedmicu je potonuo za 1,3 posto.

Naftna industrija Srbije je bila gubitnik dana s padom cene od preko 2,3 odsto, na 621 dinar, pri čemu je jedina ostvarila promet vredan pomena, u iznosu od 1,2 miliona dinara.

Znatno dinamičnije je bilo trgovanje na MTP tržištu, gde je poljoprivredno preduzeće Omoljica zabeležilo skok cene od 19,2 odsto, na 1.500 dinara, uz realizaciju iznad 0,9 miliona dinara.

Akcija društva „Stari Tamiš“ iz Pančeva, koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, takođe je ojačala za 1,9 procenata, na 8.152 dinara, a isprometovana je za 0,5 miliona dinara, dok je vrednost Poljoprivredne proizvodnje Miletić, iz Srpskog Miletića, porasla za četvrtinu procenta na 4.367 dinara, uz promet od 0,3 miliona dinara.

Učešće stranih investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je simbolično.

Četiri serije državnih obveznica denominovanih u evrima istrgovane su zajedno za minornih 48,5 hiljada dinara (413 evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, poljoprivredno preduzeće Omoljica, Stari Tamiš, poljoprivredna proizvodnja Miletić
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE