GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Slabiji promet, Dunav osiguranje u fokusu

Beogradska berza: Slabiji promet, Dunav osiguranje u fokusu
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2022 / 17:51
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovinska aktivnost na Beogradskoj berzi je oslabila danas, a BELEX indeksi su zaključeni na negativnoj teritoriji.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 18,3 miliona dinara (155,7 hiljada evra).

Oba berzanska indeksa su opala za 0,3 posto, pri čemu je BELEX 15 završio trgovanje na nivou od 825,02 poena, a BELEXline na 1.664,14 poena.

Najviše je trgovano akcijama „Dunav osiguranja“, koje su istovremeno bile i jedini gubitnik dana. Pale su za 7,4 procenta na 1.285 dinara i ostvarile promet u iznosu od 13 miliona dinara.

Gornjomilanovački Metalac je istrgovan za 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.735 dinara, a i akcije proizvođača i distributera tehničkih gasova Messer Tehnogasa su mirovale na ranijem nivou od 15.100 dinara, uz realizaciju od preko 0,1 milion dinara.

Fintel energija se zadržala na ceni od 600 dinara po akciji uz promet od 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je beogradsko preduzeće „Goša montaža“ skočilo za 6,5 procenta na 2.300 dinara, a isprometovano je za 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 8,96 posto, u kupovini 17,65 procenata, a u prodaji zanemarljiv.

Sedam serija drržavnih obveznica denominovanih u evrima ostvarilo je ukupan promet od 3,9 miliona dinara (33,3 hiljade evra), u kojem su strani investitori učestvovali s udelom od 19,44 procenta.

Tagovi: Beogradska berza, CROBEX, CROBEX10, Messer Tehnogas, Dunav osiguranje, Goša montaža, Metalac, Fintel energija
PROČITAJ I OVO
Proizvođači sira traže manji PDV na sir
SIRARI
Proizvođači sira traže manji PDV na sir
ZAGREB - Hrvatska u odnosu na mnoge zemlje članice Europske unije ima visoku stopu PDV-a na sir. Primjerice, u Italiji je ta stopa 4 posto, Francuskoj 5,5 posto, u Njemačkoj 7 posto, dok je u nas PDV na sir 25 posto.
Državni inspektorat opozvao Konzumna jaja - Okusi zavičaja, farme Lukač
JAJA
Državni inspektorat opozvao Konzumna jaja - Okusi zavičaja, farme Lukač
ZAGREB - Zbog prisutnosti bakterije roda Salmonella Enteritidis Državni je inspektorat u nedjelju s tržišta opozvao "Konzumna jaja - Okusi zavičaja - 10 komada klasa A, razred M iz podnog uzgoja, farma Lukač", koje na tržište stavlja Lidl Hrvatska.
Rast prinosa na hrvatske obveznice rezultat uvođenja eura
OBVEZNICE
Rast prinosa na hrvatske obveznice rezultat uvođenja eura
ZAGREB - Uz "pesimistični sentiment" investitora, nakon donošenja novih smjernica monetarne politike američkih Federalnih rezervi, uslijedila je povećana volatilnost na globalnim financijskim tržištima koja uključuje i rast prinosa na državne obveznice, piše u nedjelju Jutarnji list.
Franak u odnosu na euro najjači od početka 2015.
VALUTE
Franak u odnosu na euro najjači od početka 2015.
ŽENEVA - Švicarski franak dosegnuo je ovaj tjedan najvišu razinu od siječnja 2015. prema euru.
Euro pao više od 3 posto, duboko ispod jednog dolara
TJEDNI FOREX
Euro pao više od 3 posto, duboko ispod jednog dolara
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna snažno porasla jer je američki Fed ponovno agresivno povećao kamatne stope, pa je tečaj eura zaronio na najnižu razinu u 20 godina, duboko ispod jednog dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE