GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Promet i indeksi potonuli na kraju nedelje

Beogradska berza: Promet i indeksi potonuli na kraju nedelje
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2020 / 21:27
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Promet i BELEX indeksi potonuli su poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a čak su i državne dužničke hartije imale neuobičajeno slab učinak. Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je oko 4,8 miliona dinara (približno 40,7 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za 0,4 posto, na 667,88 poena, dok na nedeljnom nivou beleži dobitak od preko 0,6 procenata. BELEXline je skliznuo za petinu procenta, na 1.479,55 poena, a u odnosu na prošlu nedelju je ojačao za 0,2 odsto.

Na tržištu akcija je najveći promet imala Naftna industrija Srbije, u iznosu od 1,4 miliona dinara, uz rast vrednosti od 0,2 posto, na 548 dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna se zadržala na nepromenjenom nivou od 3.700 dinara, a istrgovana je za 1,1 milion dinara, dok je Aerodrom Nikola Tesla zaključio dan u minusu od blizu 2,1 odsto, na 900 dinara, uz realizaciju od 0,6 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije Philip Morris je ojačala za 0,6 procenata, našavši se na čelu liste dobitnika, uz promet ispod 0,2 miliona dinara.

Preduzeće za proizvodnju boja i lakova Pomoravlje iz Niša isprometovano je na MTP tržištu za skoro 0,4 miliona dinara po ceni od 645 dinara, manjoj za 13,8 posto u odnosu na prethodno trgovanje, a cena AMS Osiguranja je potonula za čak 16,6 procenata, na 1.000 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 27,34 posto, u kupovini 14,84 procenta, a u prodaji 39,83 odsto.

Državna obveznica serije RS SDS20225 denominovana u evrima, koja dospeva u februaru 2022.godine, ostvarila je promet od oko 623 hiljade dinara (5.300 evra), u kojem su strani investitori učestvovali sa 50 posto.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris, Impol Seval
PROČITAJ I OVO
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofa za Optima Telekom, indeksi pali
ZAGREB - Kraj još jednog trgovinskog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je nešto življe trgovanje, dionička likvidnost je ojačala, iako se i dalje radi o skromnim razinama, dok su indeksi zaključili u negativnom teritoriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE