GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima

Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 22:45
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas prodata obveznica Republike Srbije denominovana u evrima s rokom dospeća od 20 godina, za gotovo 117 miliona dinara.

Polovina kupaca državne obveznice serije RSO20191 bili su strani investitori, a ova hartija dospeva na naplatu u januaru 2040.godine.

S druge strane, početak trgovačke nedelje na tržištu akcija je obeshrabrujući, imajući u vidu posrtanje indeksa i slabu investicionu aktivnost.

Ukupan promet na Berzi je iznosio 130,8 miliona dinara (1,1 milion evra) zahvaljujući trgovanju drzavnom dužničkom hartijom.

Indeks BELEX 15 je skliznuo naniže za 0,1 odsto, na 668,97 poena, a BELEXline oslabio za trećinu procenta, na 1.483,07 poena.

Najviše se trgovalo akcijom proizvođača i distributera tehničkih gasova, Messer Tehnogasa, u iznosu od 10,8 miliona dinara, ali uz pad cene od skoro 0,8 posto, na 12.900 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke se zadržala na nivou od 2.300 dinara, a isprometovana je za 2,3 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija te banke skočila za 4,4 procenta na 690 dinara, našavši se na čelu liste dobitnika, uz skromnu realizaciju.

Proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam iz Vranja je pao za nešto više od 0,8 posto na 24.794 dinara, uz trgovanje vredno četvrt miliona dinara, dok je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna predvodila gubitnike s padom cene od 7,7 procenata na 3.600 dinara, a ostvarila je promet od nepunih 0,2 miliona dinara.

Trgovanje akcijom Naftne industrije Srbije je bilo neuobičajeno slabo, i iznosilo je neznatno iznad 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 585 dinara.

Aktivnost stranih investitora na domaćem tržištu akcija danas je bila izuzetno uzdržana, kako u kupovini tako i u prodaji.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Messer Tehnogas, Komercijalna banka, Alfa Plam, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata rastu devet uzastopnih tjedana
ZLATO
Cijene zlata rastu devet uzastopnih tjedana
LONDON - Cijene zlata lako su prešle razinu od 2.000 dolara, optimisti su u petak ujutro pogurali povijesni maksimum na 2.075 dolara za uncu (31,1 gram).
Azijska tržišta: Blage oscilacije indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Blage oscilacije indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u ponedjeljak najvažniji indeksi blago osciliraju bez nekog jasnog smjera, dok investitore brinu najnovije napetosti između SAD-a i Kine, no nade im daju podaci o oporavku industrijske aktivnosti u Kini.
Njemačka vlada upozorava da se ne putuje u dijelove Bugarske i Rumunjske
UPOZORENJE
Njemačka vlada upozorava da se ne putuje u dijelove Bugarske i Rumunjske

BERLIN - Njemačka vlada upozorila je građane da ne putuju u dijelove Bugarske i Rumunjske zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE