GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Posustalo trgovanje akcijama, indeksi mešoviti

Beogradska berza: Posustalo trgovanje akcijama, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 18:47
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi je posustalo danas, državne obveznice Srbije su, uobičajeno, ostvarile visok promet, a BELEX indeksi su zaključeni sa mešovitim rezultatima.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 252,7 miliona dinara (2,1 miliona evra).

Indeks BELEX 15 je blago skliznuo na 805,99 poena, dok je BELEXlajn minimalno ojačao do nivoa od 1.731,24 poena.

Na trgovanju je dominirala prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris" sa prometom od 1,7 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 5.207 dinara.

Naftna industrija Srbije je oslabila za pola procenta na 755 dinara, uz trgovanje vredno 0,5 miliona dinara, dok je valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna zabeležila rast vrednosti od 0,5 odsto na 3.500 dinara, uz realizaciju u iznosu od skoro 0,4 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova „Messer Tehnogas" se zadržao na cenovnom nivou od 14.006 dinara i isprometovan je za 0,2 miliona dinara, a identičan promet je imala i „Fintel energija" po ceni od 650 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 5,22 procenta, pri čemu u kupovini 10,44 posto a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije obveznica Republike Srbije, jedna dinarska i druga denominovana u evrima, zabeležile su zajedno promet od 248,2 miliona dinara, pri čemu je serija RSO19183 denominovana u evrima, koja dospeva u januaru 2029. godine, istrgovana za 133,7 miliona dinara (oko 1,14 miliona evra).

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Naftna industrija Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris, Messer Tehnogas
PROČITAJ I OVO
Sjedinjene države grade brze pruge
PRUGE
Sjedinjene države grade brze pruge
WASHINGTON - I SAD gradi brze željeznice Pokrenuta je privatna brza putnička željeznička linija između dva najveća turistička središta Floride - gradova Miamija i Orlanda, gdje vlakovi voze 200 kilometara na sat.
Vučković: Hrvatska je bila pripremljena za svinjsku kugu
PORUKE
Vučković: Hrvatska je bila pripremljena za svinjsku kugu
ZAGREB - Podaci iz veterinarskog sustava pokazuju da Hrvatska trenutno ima blagu stagnaciju što se tiče afričke svinjske kuge, istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković i poručila kako osporava sve navode da Hrvatska za svinjsku kugu nije bila pripremljena.
Potpisan ugovor sa Power Chinom za izgradnju depoa beogradskog metroa
POSLOVI
Potpisan ugovor sa Power Chinom za izgradnju depoa beogradskog metroa
BEOGRAD - Ugovorni sporazum za projektovanje i izgradnju Depoa Makiš, ukupne vrednosti 200 miliona evra, potpisan je u petak u Palati „Srbija“ sa kompanijom Power China.
Mandarine ove godine manje isplative
PRITISAK TROŠKOVA
Mandarine ove godine manje isplative
OPUZEN - U dolini Neretve počela je berba mandarina i otkup najranijih sorti. Idućih stotinjak dana na tržište bi trebalo biti otpremljeno oko 60.000 tona svježe ubranih plodova, no proizvođače i ove godine muče visoki troškovi proizvodnje koje ne prati otkupna cijena.
Turizam moramo iskoristiti do maksimuma i na njemu razvijati dalmatinsko gospodarstvo
OCJENE
Turizam moramo iskoristiti do maksimuma i na njemu razvijati dalmatinsko gospodarstvo
SPLIT. – Hrvatska udruga poslodavaca u Splitu je na konferenciji „Dalmacija – gospodarska snaga Hrvatske“ okupila vodeće gospodarstvenike dalmatinske scene, koji su poručili da gospodarstvo ove regije ima visoki potencijal i izvan sektora vezanih na turizam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE