GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Indeksi uzleteli, Senta promet istrgovan za 67 miliona dinara

Beogradska berza: Indeksi uzleteli, Senta promet istrgovan za 67 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2020 / 20:57
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je dobar promet i snažan rast indeksa, pri čemu su najbolji učinak i najveći dobitak imale akcije Senta prometa na MTP tržištu.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 102,2 miliona dinara (869,1 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je skočio za 1,5 posto, na 716,14 poena u odnosu na četvrtak, a u odnosu na prošlu sesmicu je jači za 0,1 procenat, dok je BELEXline uzleteo za skoro 2,6 odsto, na 1.549,31 poena pri čemu na nedeljnom nivou beleži rast od 1,8 procenata, što je njegov najviši nivo još od polovine juna.

Vodoprivredno društvo „Dunav“ iz Bačke Palanke bilo je najtrgovanija akcija na Open Marketu sa iznosom od 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 12.000 dinara, dok je Naftna industrija Srbije registrovala rast vrednosti za približno 0,2 posto, na 591 dinar, uz realizaciju znatno iznad 0,4 miliona dinara.

Kompanija „Dunav“ osiguranje je oslabila za 1,8 procenata, na 3.302 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara, a proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna se zadržalo na nivou od 6.895 dinara, uz trgovanje vredno 0,3 miliona dinara.

Galenika Fitofarmcija je isprometovana u iznosu nešto većem od četvrt miliona dinara po ceni od 2.554 dinara, za nepunih 0,2 procenta većoj nego na prethodnom trgovanju.

Vrtoglavi rast cene je zabeležila akcija Alta banke, od čak 29,2 odsto, na 5.750 dinara, uz simboličnu realizaciju.

Na MTP tržištu je zvezda dana bilo preduzeće Senta promet, iz Sente, čija je akcija uzletela za neverovatnih 50 procenata, na 4.664 dinara, uz odličan promet od 67,2 miliona dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemarljivo.

Na Berzi se trgovalo danas i dinarskom državnom obveznicom serije RSO19181, koja je isprometovana za 27,7 miliona dinara. Rok dospeća ove hartije je januar 2026.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Senta promet, Vodoprivredno društvo Dunav, Naftna industrija Srbije, Dunav osiguranje, Galenika fitofarmacija,
PROČITAJ I OVO
Port of Adria izlazi na berzu
TRŽIŠTE KAPITALA
Port of Adria izlazi na berzu
PODGORICA - Trgovanje akcijama barske kompanije Port of Adria počinje u ponedjeljak, saopšteno je iz Montenegroberze.
Vučić se izvinio istarskim vinarima
IZVINJENJE
Vučić se izvinio istarskim vinarima
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se javno izvinio istarskim vinarima.
Ognjenović: Ova sezona bit će teža od lanjske, sigurnost nam mora biti najvažniji adut
TURIZAM
Ognjenović: Ova sezona bit će teža od lanjske, sigurnost nam mora biti najvažniji adut
INTERVJU - "Prednost je sigurno blizina tako da će automobili i ove godine biti glavno sredstvo dolaska. Ne zato što aviolinija neće biti, nego zato što vlastiti automobil daje individualizam."
Smanjenje upotrebe pesticida u EU: Hoće li hrvatski vinari preživjeti?
PESTICIDI
Smanjenje upotrebe pesticida u EU: Hoće li hrvatski vinari preživjeti?
ZAGREB - Nova strategija održivog razvoja poljoprivrede u Europskoj uniji najavljuje drastično smanjenje upotrebe pesticida što će značajno utjecati na velik dio poljoprivrednika, a posebno na vinogradare.
Covid putovnice: Kako će izgledati putovanja ovog ljeta?
EU TRAŽI RJEŠENJE
Covid putovnice: Kako će izgledati putovanja ovog ljeta?
ZAGREB - Nakon što je predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen, ovaj tjedan najavila da razmišljaju o uvođenju "Digitalnog zelenog certifikata" za lakši prelazak granice, postalo je jasno da se na razini Unije definitivno traži zajedničko rješenje za ponovno pokretanje putničkog prometa među zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE