GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Dunav osiguranje dominiralo, indeksi se povukli

Beogradska berza: Dunav osiguranje dominiralo, indeksi se povukli
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2021 / 20:40
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija je danas bio neznatno bolji nego u ponedeljak, a u fokusu investitora je bila kompanija "Dunav osiguranje", dok su se BELEX indeksi povukli na negativnu teritoriju.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 14,5 miliona dinara (123,3 hiljade evra). Indeks BELEX15 je oslabio za četvrtinu procenta na 755,33 poena, a BELEXlajn je skliznuo za 0,1 posto, na 1.588,37 poena.

ekonomija, berza, trgovina, trgovanje, kapital, zaduzenje, stednja, budzet, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, kriza, recesija, bankrot, novac, dug, dugovanje, finansije, oporezivanje, pixabay
Pixabay

Najveće interesovanje investitora vladalo je za akcijama "Dunav osiguranja", koje su se našle na čelu liste dobitnika s rastom od 0,8 odsto na 3.989 dinara, a takođe su imale i najveći promet vredan 4,9 miliona dinara.

Alta banka je istrgovana za nepunih 2,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.350 dinara, a Naftna industrija Srbije je napredovala za trećinu procenta na 616 dinara, uz realizaciju u iznosu od 1,0 milion dinara.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je mirovala na 960 dinara i zabeležila promet od 0,7 miliona dinara, a akcija proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna se takođe zadržala na ranijem cenovnom nivou od 6.500 dinara, uz učinak od oko 0,5 miliona dinara.

Metalac iz Gornjeg Milanovca je isprometovan za 0,4 miliona dinara po ceni od 1.920 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju, dok se preferencijalna akcija duvanske industrije "Philip Morris" spustila za četvrtinu procenta, na 6.500 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je poljoprivredno društvo Omoljica palo drugi dan zaredom, sada za gotovo 1,9 posto na 2.618 dinara, uz solidnu realizaciju od 1,6 miliona dinara, dok je poljoprovredno društvo Miletić iz Srpskog Miletića istrgovano za 1,1 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.380 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 3,25 posto, u kupovini 5,75 procenata, a u prodaji ispod 1,0 odsto.

Pet serija državnih obveznica denominovanih u evrima ostvarilo je zajedno više nego skroman promet, ispod 0,5 miliona dinara (oko 4,0 hilajde evra), u kojem su strani investitori učestvovali s jednom četvrtinom.

Tagovi: Beogradska berza, Philip Morris, BELEX15, BELEXline, Dunav osiguranje, Komercijalna banka, Jedinstvo Sevojno
PROČITAJ I OVO
Najveća svjetska burza kriptovaluta na meti istrage američkih vlasti
ISTRAGA
Najveća svjetska burza kriptovaluta na meti istrage američkih vlasti
WASHINGTON - Binance, najveća svjetska burza kriptovaluta prema volumenu transakcija, na meti je istrage američkih vlasti zbog pranja novca, piše Bloomberg.
Beogradska berza: Splasnuo promet, indeksi u crvenom
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Splasnuo promet, indeksi u crvenom
BEOGRAD – Promet na Beogradskoj berzi opao je danas na 23,2 miliona dinara (197,6 hiljada evra), a indeksi su zaključeni na negativnoj teritoriji.
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba u fokusu, treći uzastopni pad CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba u fokusu, treći uzastopni pad CROBEX-a
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio solidan promet dionicama, ali i onovi pad indeksa u skladu s globalnim tržišnim kretanjima.
Nesklonost ulagača riziku poduprla dolar
FOREX
Nesklonost ulagača riziku poduprla dolar
LONDON - Dolar je u četvrtak bio stabilan na međunarodnim tržištima valuta, poduprt nesklonošću ulagača riziku nakon što su podaci iz SAD-a pokazali neočekivano snažan skok inflacije u travnju.
S tržišta kriptovaluta izbrisano više od 365 milijardi dolara
RASPRODAJA
S tržišta kriptovaluta izbrisano više od 365 milijardi dolara
NEW YORK - Stotine milijardi dolara tržišne kapitalizacije izbrisano je s tržišta krioptovaluta nakon tvita Elona Muska u kojem je najavio da Tesla više neće primati bitcoine kao sredstvo plaćanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE