GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Blagi rast prometa i BELEX indeksa

Beogradska berza: Blagi rast prometa i BELEX indeksa
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 18:48
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Na domaćem tržištu akcija je danas zabeležen blagi porast prometa i oporavak oba berzanska indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,7 miliona dinara (23,1 hiljadu evra).

Indeks BELEX 15 se oporavio za oko 0,2 posto, na 695,52 poena, a BELEXline je napredovao za više od trećine procenta, na 1.503,96 poena.

Pažnja investitora je drugi dan zaredom bila usredsređena na preferencijalnu akciju duvanske industrije "Philip Morris", koja je ostvarila i najveći promet u iznosu od 1,2 miliona dinara po ceni od 6.128 dinara, za 0,1 posto većoj nego juče.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je registrovalo rast vrednosti akcije od 3,0 procenta, na 6.700 dinara, a istrgovano je za 0,3 miliona dinara, dok se Globos osiguranje zadržalo na nivou od 400 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona.

Akcija Naftne industrije Srbije je skliznula za petinu procenta, na 570 dinara, a zabeležila je trgovanje u vrednosti 0,1 milion dinara.

Dobitnik dana je bilo "Dunav osiguranje" sa skokom cene od 5,2 odsto, na 3.450 dinara, uz zanemarljiv promet, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" predvodio gubitnike s padom od 0,3 procenta, na 927 dinara, takođe uz slabu realizaciju.

Preduzeće za puteve Valjevo je ostvarilo na MTP tržištu promet od preko 0,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.626 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 12,71 posto, u kupovini 25,43 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, Preduzeće za puteve Valjevo , Philip Morris, BELEX15, BELEXline, Jedinstvo Sevojno, Aerodrom Nikola Tesla, Naftna industrija Srbije, Dunav osiguranje
PROČITAJ I OVO
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SKIJANJE
U BiH počela sezona skijanja, računa se na goste iz Hrvatske
SARAJEVO - Skijališta u Bosni i Hercegovini ozbiljno se pripremaju za predstojeću zimsku sezonu računajući da će unatoč pandemiji koronavirusa koja je nanijela teške udarce turizmu u svijetu privući goste kojima će omiljena zimska odredišta u Austriji ili Francuskoj biti nedostupna.
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
KOREKCIJA
Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama
NEW YORK - Tržište kriptovaluta očekivano je doživjelo korekciju ili, ako bismo pretjerivali, manji slom, koji su neki mediji nazvali Thanksgiving crash (četvrtak je bio Dan zahvalnosti u SAD-u).
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Britanija naručila još dva milijuna doza cjepiva protiv korone
LONDON - Velika Britanija osigurala je dodatnih dva milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa koje proizvodi američka biotehnološka kompanija Moderna, priopćila je britanska vlada.
Kanada zabranila izvoz nekih lijekova u SAD
LIJEKOVI
Kanada zabranila izvoz nekih lijekova u SAD
OTTAWA - Kanadska vlada je u subotu objavila da zabranjuje izvoz u Sjedinjene Države nekoliko vrsta lijekova, poglavito onih koji se koriste u liječenju covida-19, jer bi mogao doveti do nestašica u Kanadi.
Svjetska tržišta: Indeksi na najvišim razinama u povijesti
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi na najvišim razinama u povijesti
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna dosegnule rekordne razine jer su ulagače ohrabrile vijesti o razvoju još jednog cjepiva protiv koronavirusa i napretku u prijenosu vlasti u Bijeloj kući.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE