GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara

Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2021 / 16:41
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je oporavak prometa, najvećim delom generisan na MTP tržištu prodajom akcija fabrike vijaka i delova za šinskih vozila MIN DIV iz Svrljiga, dok su berzanski indeksi stagnirali drugi dan uzastopno. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 21,5 miliona dinara (182,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je zaključen na nepromenjenom nivou od 775,66 poena, a i BELEXlajn se zadržao na 1.650,42 poena. Oba referentna indeksa Beogradske berze su ojačala u odnosu na prošlu sedmicu za nešto više od trećine procenta.

Na Open Marketu je u fokusu investitora bilo Vodoprivredno društvo "Dunav iz Bačke Palanke, čije su akcije isprometovane za nepunih 1,6 miliona dinara po ceni od 12.000 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Preferencijalna akcija duvanske kompanije "Philip Morris" bila je danas jedini gubitnik, s padom cene od skoro 0,7 procenata na 7.400 dinara, uz promet od 0,3 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije istrgovana za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 601 dinar.

Akcije "Dunav osiguranja" su mirovale na nivou od 3.650 dinara uz realizaciju od približno 0,2 miliona dinara, a beogradsko preduzeće za promet građevinskog materijala i ogreva "Kopaonik" zabeležilo je trgovanje nešto manje od 0,1 milion dinara, zadržavši se na ranijem cenovnom nivou od 8.000 dinara.

Na Multilateralnoj trgovinskoj platformi je dominiralo privredno društvo MIN DIV iz Svrljiga, s porastom vrednosti akcija za oko pola procenta na 653 dinara i prometom od 18,6 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 86,01 posto, u kupovini 86,73 procenta, a u prodaji 85,30 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tagovi: Beogradska berza, Dunav osiguranje, Kopaonik, Naftna industrija Srbije, Philip Morris, BELEX15, BELEXline, MIN DIV,
PROČITAJ I OVO
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
ŽELJEZNICA
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
BERLIN - Njemačka željeznička mreža djelomično je u lošem stanju - posljedice su kašnjenje vlakova. Vlada je u srijedu usvojila nacrt zakona o proširenju njemačkih željeznica.
Primorac: Veliki interes investitora za  hrvatske euroobveznice
OBVEZNICE
Primorac: Veliki interes investitora za hrvatske euroobveznice
ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac je ocijenio da je zanimanje investitora za hrvatsku euroobveznicu bilo iznimno te kazao da je Hrvatska nakon ulaska u eurozonu i šengenski prostor sve snage usmjerila pristupanju OECD-u.
Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik dana, indeksi porasli
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze zaključili su rastom, a za što su prvenstveno zaslužne dionice Končara i Ericssona Nikole Tesle.
Hanfa odobrila Bohemian Financingu objavu ponude za preuzimanje Jelse
ZELENO SVJETLO
Hanfa odobrila Bohemian Financingu objavu ponude za preuzimanje Jelse
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je u srijedu rješenje kojim se mađarskom društvu Bohemian Financing Zártkörűen Működő Részvénytársaság odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje hotelijerske tvrtke Jelsa, pri čemu se obvezuje platiti 0,12 eura za svaku redovnu dionicu Jelse.
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
RADOVI
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
BJELOVAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u srijedu nastavak radova na takozvanom Podravskom ipsilonu, na pravcima prema Bjelovaru i Virovitici, odnosno prema Kloštru Vojakovečkom i Koprivnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE