GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Akcija Aerodroma Nikola Tesla preskočila 1.000 RSD

Beogradska berza: Akcija Aerodroma Nikola Tesla preskočila 1.000 RSD
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2020 / 19:46
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija ostala je i danas prigušena, a indeksi Beogradske berze su zaključeni „u zelenom".

Ukupan promet na Berzi iznosio je 223,7 miliona dinara (1,9 miliona evra), a gro tog prometa su ostvarile državne dužničke hartije.

Indeks BELEX 15 je porastao za 0,1 posto na 806,98 poena, a BELEXlajn je registrovao zanemarljiv dobitak i završio dan na 1.731,83 poena.

Najveći promet, u iznosu od 1,0 milion dinara, zabeležila je akcija Naftne industrije Srbije, ali uz dalji pad cene od skoro 0,7 odsto na 750 dinara, dok se „Fintel energija" zadržala na nivou od 650 dinara, uz trgovanje vredno 0,9 miliona dinara.

Glavni dobitnik dana je bio Aerodrom „Nikola Tesla", sa skokom cene od 1,4 procenta na 1.064 dinara, uz realizaciju neznatno manju od 0,8 miliona dinara.

Vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam, našao se među gubitnicima, oslabivši za 0,4 posto na 26.400 dinara, a isprometovan je za nepunih 0,3 miliona dinara, dok je prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris" napredovala za 0,1 procenat na 5.214 dinara, uz trgovanje veće od 0,2 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 11,64 procenta, pri čemu u kupovini 23,67 posto a u prodaji nisu učestvovali.

Dve serije državnih dinarskih obveznica istrgovane su u ukupnom iznosu od 219,9 miliona dinara, a polovinu tog prometa realizovali su strani investitori. Na trgovanju je dominirala obveznica serije RSO19181 s rokom dospeća u januaru 2026. godine, sa prometom od približno 219,7 miliona dinara.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Aerodrom Nikola Tesla, Philip Morris, Fintel Energija, Alfa Plam
PROČITAJ I OVO
Crni petak oborio online rekord u SAD-u
POTROŠNJA
Crni petak oborio online rekord u SAD-u
NEW YORK - Kupci su potrošili rekordnih 9,12 milijardi dolara na online kupnju tijekom Crnog petka ove godine, prema Adobeu, koji prati prodaju na web stranicama trgovaca.
Vrijednost poljoprivredne proizvodnje ove godine raste 9,5%
RAST
Vrijednost poljoprivredne proizvodnje ove godine raste 9,5%
ZAGREB - Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je prve procjene realnog dohotka u poljoprivredi za ovu godinu, koje predviđaju rast poljoprivredne proizvodnje za 9,5 posto u odnosu na prošlu godinu odnosno s lanjskih 20,7 na 22,6 milijardi kuna.
Crni petak u SAD-u ove godine bez velikih gužvi u trgovinama
PODBAČAJ
Crni petak u SAD-u ove godine bez velikih gužvi u trgovinama
NEW YORK - Očekivalo se da će se kupci, umorni od inflacije, na Crni petak sliti u trgovine u rekordnom broju, no baš i nije bilo gužvi ovoga petka u New Yorku, Raleighu, Chicagu i Los Angelesu, na dan u godini kada se povijesno ostvaruje najveći promet u šoping centrima.
Wall Street: Mješovita izvedba indeksa u skraćenoj trgovini
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Mješovita izvedba indeksa u skraćenoj trgovini
NEW YORK - Dionice su završile mješovito tijekom jednoličnog, skraćenog dana trgovanja na Crni petak.
Kina osigurala 500 milijardi juana za posustalu ekonomiju
LIKVIDNOST
Kina osigurala 500 milijardi juana za posustalu ekonomiju
PEKING - Kina je u petak najavila da će ponovo sniziti stopu obvezne rezerve banaka, po drugi puta u ovoj godini, čime će osloboditi 500 milijardi juana (69,8 milijardi dolara) dugoročne likvidnosti kako bi poduprla posustalo gospodarstvo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE