GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi u plusu, kineske kamatne stope nepromijenjene

Azijska tržišta: Indeksi u plusu, kineske kamatne stope nepromijenjene
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2023 / 07:18
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijski su indeksi većinom porasli u ponedjeljak, jer ulagači očekuju niz gospodarskih podataka kasnije tijekom tjedna, uključujući zapisnike za američki Savezni odbor za otvoreno tržište (FOMC).

Narodna banka Kine ostavila je svoje 1-godišnje i 5-godišnje glavne kamatne stope na zajmove nepromijenjene, uglavnom u skladu s očekivanjima. Shenzhen Component porastao je za 0,81%, dok je Shanghai Composite porastao za 1%. U Hong Kongu je Hang Seng indeks porastao za 0,43%, a Hang Seng Tech indeks za 0,67%.

U Južnoj Koreji, Kospi je također bio neznatno niži, dok su se dionice obrambenog sektora trgovale mješovito nakon što je Sjeverna Koreja ispalila projektile prema njezinim istočnim vodama. Japanski Nikkei 225 bio je neznatno niži, s Topixom koji je porastao za 0,34% jer su ulagači očekivali pojavljivanje nominiranog guvernera Japanske banke Kazuo Ueda u parlamentu zakazano za petak.

U Australiji se indeksom S&P/ASX 200 trgovalo nepromijenjeno jer je zapisnik za sastanak australske središnje banke trebao biti objavljen u utorak.

Na Wall Streetu su dionice u petak završile mješovito, dok je Dow Jones Industrial Average ojačao više od 100 bodova. S&P 500 i Nasdaq Composite su pali. Američka tržišta bit će zatvorena za Dan predsjednika.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
NOVI SADRŽAJI
Iločke zidine otvorene, očekuje se dodatni turistički rast
ILOK – Puštanjem balona započela je svečanost promocije obnovljene povijesne jezgre Iloka koja će trajati do nedjelje 5. svibnja.
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
ANALITIČARI
Euro bi se mogao naći u problemima, evo zašto
FRANKFURT - Izgledi da će Europska središnja banka odstupiti od Federalnih rezervi u pogledu smanjenja kamatnih stopa vjerojatno će biti "posebno negativni" za 20-članu eurozonu, prema jednom ekonomistu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE