GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi porasli, ulagači se nadaju dogovoru u SAD-u

Azijska tržišta: Indeksi porasli, ulagači se nadaju dogovoru u SAD-u
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2023 / 07:18
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su zbog nade da se predsjednik SAD-a Joe Biden i čelnici Kongresa sve više približavaju dogovoru o podizanju gornje granice duga SAD-a i izbjegavanju bankrota.

Predsjednik Predstavničkog doma Kevin McCarthy rekao je da je sada uspostavljen "bolji proces" za daljnje razgovore, rekavši da je "moguće postići dogovor do kraja tjedna". Biden je skratio svoj put u Aziju kako bi se usredotočio na pregovore, priopćila je Bijela kuća.

U Japanu je Nikkei 225 porastao 1,54%, a Topix 1,09% jer su ulagači dodatno probavljali podatke o japanskoj trgovini za travanj - uvoz je pao više od očekivanog dok je rast izvoza zabilježio najnižu razinu u dvije godine zbog oslabljene kineske potražnje.

Južnokorejski Kospi dobio je 0,71%, a Kosdaq 0,24% u jutarnjoj trgovini u Aziji.

Dionice u Australiji također su porasle, s indeksom S&P/ASX 200 za 0,5% dok je stopa nezaposlenosti u zemlji u travnju iznosila 3,7%, što je više od 3,5% koliko su očekivali ekonomisti.

"Drugi uzastopni dan mekših domaćih podataka vjerojatno će biti dovoljan da spriječi oštroumnu australsku rezervnu banku da ponovno podigne stope kada se sastane u lipnju", rekao je analitičar IG-a Tony Sycamore u e-poruci.

Hongkonški Hang Seng indeks se oporavio nakon kasne rasprodaje u srijedu, popevši se u srijedu za 1%. Tržišta u kontinentalnoj Kini također su u porastu, pri čemu je Shenzhen Component porastao za 0,8%, a Shanghai Composite za 0,15%.

Dionice na Wall Streetu zatvorile su u porastu u srijedu, pri čemu su sva tri glavna indeksa ojačala preko 1%, a Nasdaq Composite je ojačao najviše od 1,28%. Dow Jones Industrial Average popeo se 1,24%, a S&P 500 1,19%.

Dionice kineskog tehnološkog diva Tencent u Hong Kongu pale su preko 3% iako je tvrtka izvijestila o skoku kvartalnih prihoda od 11% na 150 milijardi kineskih juana (21,4 milijarde dolara)

To je označilo njegov najbrži rast u više od godinu dana, budući da je tvrtka zabilježila veliki oporavak u obujmu plaćanja, prodaji oglasa i igranju igara.

Neto dobit porasla je 10% na 25,8 milijardi juana, što je niže od 31 milijarde juana koje su očekivali ekonomisti koje je anketirao Reuters.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Kuharski autoritet: Restorani će možda raditi tri ili četiri dana tjedno
NOVA REALNOST
Kuharski autoritet: Restorani će možda raditi tri ili četiri dana tjedno
LONDON - Englesko-francuski kuhar Michel Albert Roux, koji ima dvije Michelinove zvijezde, napomenuo je na poteškoće u ugostiteljstvu, a za koje smatra da ih je uzrokovala i generacija Z (osobe rođene u periodu od kraja 90-ih do 2010. godine).
Coinbase pao, sustav van funkcije
PAD
Coinbase pao, sustav van funkcije
NEW YORK - Kripto mjenjačnica Coinbase trenutno nije na mreži jer se mjenjačnica bori s velikim prekidom rada.
Azijska tržišta: Nervozna trgovina, u fokusu inflacija u Indiji
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nervozna trgovina, u fokusu inflacija u Indiji
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta smanjila su dobitke nekoliko sati nakon otvaranja u utorak, jer su dionice na Wall Streetu posrnule preko noći, pri čemu je Dow Jones Industrial Average prekinuo osmodnevni pobjednički niz.
Wall Street: Dow Jones prekinuo pozitivni niz
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones prekinuo pozitivni niz
NEW YORK - Američki indeksi imali su minimalne promjene u ponedjeljak jer su se trgovci borili s rastućim očekivanjima inflacije uoči ključnih izvješća koja bi trebala biti objavljena kasnije tijekom tjedna.
Katapultirane dionice GameStopa, evo zašto
UZLET
Katapultirane dionice GameStopa, evo zašto
NEW YORK - Dionice GameStopa (GME) skočile su čak 110% u ponedjeljak i trgovina njima je bila privremeno zaustavljena zbog volatilnosti nakon što je "Roaring Kitty", osoba koja se smatra pokretačem pomame meme dionica tijekom pandemije, objavila post online prvi put od 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE