GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zuckerberg pokrenuo Threads, konkurenta Twitteru

Zuckerberg pokrenuo Threads, konkurenta Twitteru
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2023 / 08:14
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - Osnivač Mete Mark Zuckerberg pokrenuo je u srijedu dugo očekivanu aplikaciju Threads koja bi trebala biti glavni konkurent Twitteru Elona Muska, čime je pojačano rivalstvo između dvojice tehnoloških multimilijardera.

"Učinimo ovo. Dobrodošli u Threads", napisao je Zuckerberg u svojoj prvoj objavi na aplikaciji, zajedno s emojijem vatre. Rekao je da je aplikacija zabilježila pet milijuna prijava u prva četiri sata postojanja.

Slično kao i Twitter, aplikacija sadrži kratke tekstualne objave koje korisnici mogu lajkati, ponovno objavljivati i na njih odgovarati. Postovi mogu biti dugi do 500 znakova i uključivati poveznice, fotografije i video zapise u trajanju do pet minuta, prema postu na blogu Meta.

Dostupan je u više od 100 zemalja na Apple App trgovini i Google Play trgovini, stoji u postu na blogu.

Analitičari kažu da bi glavna prednost nove aplikacije mogla biti povezanost Threadsa s Instagramom i njegovom bazom korisnika te reklamnim mehanizmom. To bi moglo smanjiti prihode od oglašavanja Twitteru u vrijeme kada novo vodstvo te tvrtke pokušava oživjeti njezin posrnuli posao.

Iako je Threads pokrenut kao samostalna aplikacija, korisnici se mogu prijaviti pomoću svojih vjerodajnica za Instagram i pratiti iste račune, što ga potencijalno čini jednostavnim dodatkom postojećim navikama za više od dvije milijarde aktivnih korisnika Instagrama mjesečno.

"Ulagači ne mogu a da ne budu pomalo uzbuđeni zbog mogućnosti da Meta stvarno ima 'ubojicu Twittera'", rekao je Danni Hewson, voditelj financijske analize investicijske tvrtke AJ Bell.

Dionice Mete su u srijedu porasle za tri posto prije lansiranja Threadsa, nadmašivši dobitke konkurentskih tehnoloških tvrtki dok je šire tržište palo.

Tagovi: Mark Zuckerberg, Threads, Twitter
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE