GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Walmartove dionice srušene nakon opreznih prognoza

Walmartove dionice srušene nakon opreznih prognoza
REAKCIJA TRŽIŠTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2023 / 21:12
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Walmart je u četvrtak nadmašio procjene zarade Wall Streeta u fiskalnom trećem tromjesečju jer je prodaja porasla, ali je veliki trgovac na malo zauzeo oprezan ton sa svojim izgledima nakon što je primijetio pad potrošačke potrošnje na kraju razdoblja.

Dionice tvrtke skliznule su više od 7% u jutarnjem trgovanju u četvrtak nakon što su dotaknule najvišu razinu svih vremena prethodnog dana. Walmart je dao nešto nižu prognozu od očekivane za godinu koja ulazi u kritičnu sezonu blagdanske kupovine.

Tvrtka predviđa prilagođenu zaradu po dionici od 6,40 do 6,48 dolara za godinu, što je niže od očekivanih 6,48 dolara analitičara, ali više od prethodnog raspona. Walmart očekuje da će konsolidirana neto prodaja porasti za 5% do 5,5%, također povećanje u odnosu na prethodni raspon.

Inflacija je također oslabila - a za neke je kategorije deflacija uzela maha - trend koji bi mogao pomoći Walmartovim kupcima, ali naškoditi prodaji tvrtke. Cijene nekih namirnica i dalje su više, ali su pale za mliječne proizvode, jaja, piletinu i morske plodove, rekao je izvršni direktor Doug McMillon u razgovoru o zaradi tvrtke. Dodao je da stiže olakšanje za kupce koji traže blagdanske darove.

Cijene opće robe nastavile su padati, postavljajući tvrtku na preokret. Njegova je prodaja porasla djelomično jer su kupci morali plaćati više cijene za mnoge artikle tijekom razdoblja inflacije.

"U SAD-u se možda suočavamo s razdobljem deflacije u nadolazećim mjesecima i iako bi to stavilo veći pritisak na nas, pozdravljamo to jer je to bolje za naše kupce", rekao je.

U odvojenom intervjuu za CNBC, glavni financijski direktor John David Rainey rekao je da potrošači "jako naginju" velikim promocijama dok promatraju svoju potrošnju i traže ponude. Budući da kupci traže niže cijene, tvrtka je primijetila pad u kupnji prije i nakon rasprodaja.

"Naši događaji bili su snažni", rekao je. “Bili smo zadovoljni s njima. Noć vještica je općenito bila dobra. Ali u posljednjih nekoliko tjedana listopada sigurno je bilo nekih trendova u poslovanju koji su nas natjerali da zastanemo i na neki način ponovno razmislimo o zdravlju potrošača.”

Tagovi: Walmart, trgovina, maloprodaja, dionice
PROČITAJ I OVO
Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti: Hrvatska ove godine pala za jedno mjesto
KONKURENTOST
Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti: Hrvatska ove godine pala za jedno mjesto
LAUSANNE -. Nalazi ovogodišnjeg IMD-ove Svjetske ljestvice digitalne konkurentnosti (WDCR) daju uvid u to kako različite zemlje pristupaju digitalnoj transformaciji u doba umjetne inteligencije (AI). Drugim riječima, što je potrebno da nacije budu istinski digitalne, što je sve važnija osobina u vrijeme kada pojava ove tehnologije već transformira društvo.
Vlada otkupljuje 49 posto udjela u Apis IT-ju od Grada Zagreba
OTKUP
Vlada otkupljuje 49 posto udjela u Apis IT-ju od Grada Zagreba
ZAGREB - Vlada je odlučila otkupiti od Grada Zagreba 49 posto udjela u temeljnom kapitalu Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. (Apis IT), za nešto više od 37.7 milijuna eura.
Google će plaćati 100 milijuna dolara godišnje kanadskim medijskim kućama
DOGOVOR
Google će plaćati 100 milijuna dolara godišnje kanadskim medijskim kućama
OTTAWA - Ottawa je pristala postaviti godišnju gornju granicu od 100 milijuna dolara na plaćanja koja će Google morati izvršiti medijskim tvrtkama kada vladin kontroverzni zakon o online vijestima stupi na snagu krajem godine.
Vertiv: Prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara
NOVITETI
Vertiv: Prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara
ZAGREB - Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je inovativnu Vertiv™ TimberMod verziju svog Vertiv™ Power Module i SmartMod™ portfelja, koja koristi masivno drvo kao ključnu strukturalnu komponentu umjesto čelika za prefabricirana modularna (PFM) rješenja podatkovnih centara.
Amazon najavio Q, AI chatbot za tvrtke
NOVITETI
Amazon najavio Q, AI chatbot za tvrtke
SAN FRANCISCO - Amazon je u utorak najavio novi chatbot pod nazivom Q koji će ljudi koristiti na poslu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE