GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji

Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Softverska rješenja domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro za nadzor i praćenje pivskih bačava u procesu punjenja i distribucije primijenjena su u jednoj pivovari u Adis Ababi u Etiopiji, a u 2021. bit će u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, izvijestili su u srijedu iz tvrtke 8Sigma.

Pivovara u Adis Ababi jedna je od najvećih u Etiopiji, a rješenje koje su za njih izradile domaće tvrtke naziva se KegTNT (Keg Track&Trace), i predstavlja novost za pivarsku industriju, kažu iz 8Sigme, ne otkrivajući koliko su zaradili na tom projektu.

Za naručitelja, kompaniju BGI Ethiopia iznose da je dio francuske grupacije Castel i da slovi za jednog od najvećih afričkih proizvođača piva te je među deset najvećih u svijetu.

"Tražili su novo, moderno rješenje koje će omogućiti bolje upravljanje pivskim bačvama, pridonijeti smanjenju troškova, poboljšati kontrolu kvalitete, osigurati bolji nadzor održavanja te spriječiti moguće gubitke bačava", dodaju iz te tvrtke.

Objasnili su i da su sa Montelektrom osmislili rješenje KegTNT, koje, koristeći RFID tehnologiju, prikuplja i pohranjuje sve podatke o životnom ciklusu pivskih bačava, s osnovnim ciljem u stvarnom vremenu omogućiti praćenje svake bačve u floti, bolji sustav održavanja te kontrolu kvalitete.

To znači i da su sve informacije dostupne trenutno pa osoblje može pravovremeno reagirati i identificirati moguće probleme, i prije nego se dogode, a uz to KegTNT je integriran i s automatiziranom i robotiziranom punionicom piva čiji je kapacitet punjenja do 900 bačava na sat, što pivovari omogućava i automatsko prikupljanje podataka i analizu količine proizvedenog piva, broja neispravno napunjenih bačava, zastoje te drugo važno za učinkovitu proizvodnju.

U sklopu projekta isporučena je i aplikacija za tablete koja omogućava praćenje procesa u samoj pivovari (odjelu održavanja, laboratoriju, skladištu i dr.), kao i aplikacija za pametne telefone namijenjena prodajnim agentima, koji će tako uz ostalo moći i brže prijaviti eventualne pritužbe krajnjih kupaca.

"Unatoč izazovima i teškoćama, pa i ograničenjima putovanja prošle godine, zadovoljni smo što smo uspjeli dovršiti projekt u jednoj od tri ugovorene pivovare u Etiopiji, i zahvalni su pritom i tvrtki Montelektro na povjerenju i partnerstvu", ističe direktor 8Sigme Vladimir Lukić, iznoseći da te dvije tvrtke surađuju i na drugim projektima za pivarsku industriju.

Tagovi: 8Sigma, Montelektro, Etiopija, BGI Ethiopia
PROČITAJ I OVO
Zoom predviđa dobre rezultate za prvi kvartal
STABILNO
Zoom predviđa dobre rezultate za prvi kvartal
NEW YORK - Američka kompanija Zoom Video Communications predviđa da će prihodi za prvi kvartal biti iznad očekivanja, kao rezultat povećanog broja korisnika zbog rada i školovanja na daljinu.
iPhone 13 mogao bi imati i do 1 TB prostora za pohranu
PREDVIĐANJA
iPhone 13 mogao bi imati i do 1 TB prostora za pohranu
SAN FRANCISCO - Iako je još više od pola godine ostalo do predstavljanja novih iPhonea, koje se tradicionalno održava u rujnu, već su se pojavile pojedine špekulacije, informacije iz dobavnog lanca i razni leakovi koji navodno razotkrivaju detalje nove serije.
Igor Strejček novi direktor Microblinka za Hrvatsku
POJAČANJE
Igor Strejček novi direktor Microblinka za Hrvatsku
ZAGREB - Microblink, globalni lider u razvoju rješenja temeljenih na umjetnoj inteligenciji koje koristi preko 100 milijuna ljudi u preko 60 zemalja svijeta, nakon osiguravanja prve investicije za rast na globalnom tržištu nastavlja pojačavati upravljački tim.
Facebookova platforma za vijesti u Njemačkoj naišla na dobar odjek - i sumnje
NEWS
Facebookova platforma za vijesti u Njemačkoj naišla na dobar odjek - i sumnje
BERLIN - Facebook je objavio da je sa skupinom njemačkih medija sklopio partnerstvo radi objave njihovog sadržaja na platformi za vijesti, ali izdavač najtiražnijeg dnevnog lista upozorio je na problematičnu poziciju popularne društvene mreže.
Hrvatski Telekom započeo testiranja 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu
5G
Hrvatski Telekom započeo testiranja 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu
ZAGREB - Hrvatski Telekom danas je prvi započeo s uključivanjem komercijalnih korisnika u testiranja na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu koji će omogućiti nove mogućnosti 5G mobilne mreže s dva do tri puta većim brzinama i veće mogućnosti upotrebe u brojnim sektorima, brojne inovacije te razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE