GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji

Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Softverska rješenja domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro za nadzor i praćenje pivskih bačava u procesu punjenja i distribucije primijenjena su u jednoj pivovari u Adis Ababi u Etiopiji, a u 2021. bit će u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, izvijestili su u srijedu iz tvrtke 8Sigma.

Pivovara u Adis Ababi jedna je od najvećih u Etiopiji, a rješenje koje su za njih izradile domaće tvrtke naziva se KegTNT (Keg Track&Trace), i predstavlja novost za pivarsku industriju, kažu iz 8Sigme, ne otkrivajući koliko su zaradili na tom projektu.

Za naručitelja, kompaniju BGI Ethiopia iznose da je dio francuske grupacije Castel i da slovi za jednog od najvećih afričkih proizvođača piva te je među deset najvećih u svijetu.

"Tražili su novo, moderno rješenje koje će omogućiti bolje upravljanje pivskim bačvama, pridonijeti smanjenju troškova, poboljšati kontrolu kvalitete, osigurati bolji nadzor održavanja te spriječiti moguće gubitke bačava", dodaju iz te tvrtke.

Objasnili su i da su sa Montelektrom osmislili rješenje KegTNT, koje, koristeći RFID tehnologiju, prikuplja i pohranjuje sve podatke o životnom ciklusu pivskih bačava, s osnovnim ciljem u stvarnom vremenu omogućiti praćenje svake bačve u floti, bolji sustav održavanja te kontrolu kvalitete.

To znači i da su sve informacije dostupne trenutno pa osoblje može pravovremeno reagirati i identificirati moguće probleme, i prije nego se dogode, a uz to KegTNT je integriran i s automatiziranom i robotiziranom punionicom piva čiji je kapacitet punjenja do 900 bačava na sat, što pivovari omogućava i automatsko prikupljanje podataka i analizu količine proizvedenog piva, broja neispravno napunjenih bačava, zastoje te drugo važno za učinkovitu proizvodnju.

U sklopu projekta isporučena je i aplikacija za tablete koja omogućava praćenje procesa u samoj pivovari (odjelu održavanja, laboratoriju, skladištu i dr.), kao i aplikacija za pametne telefone namijenjena prodajnim agentima, koji će tako uz ostalo moći i brže prijaviti eventualne pritužbe krajnjih kupaca.

"Unatoč izazovima i teškoćama, pa i ograničenjima putovanja prošle godine, zadovoljni smo što smo uspjeli dovršiti projekt u jednoj od tri ugovorene pivovare u Etiopiji, i zahvalni su pritom i tvrtki Montelektro na povjerenju i partnerstvu", ističe direktor 8Sigme Vladimir Lukić, iznoseći da te dvije tvrtke surađuju i na drugim projektima za pivarsku industriju.

Tagovi: 8Sigma, Montelektro, Etiopija, BGI Ethiopia
PROČITAJ I OVO
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
AMBICIJE
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
SANTA CLARA - Američki Intel počet će u svojim tvornicama proizvoditi Qualcomm čipove te je predstavio plan proširenja svoje nove ljevaonice kako bi uhvatio korak s konkurentima poput Taiwan Semicounductor Manufacturinga (TSMC) i Samsung Electronicsa do 2025. godine, priopćila je kompanija.
Aplikacija koja pokazuje je li mačka sretna
NOVITETI
Aplikacija koja pokazuje je li mačka sretna
CALGARY - Vlasnici mačaka koji vole fotografirati svoje ljubimce imaju novi izgovor da izvade svoje pametne telefone, štoviše tako bi mogli pomoći svojim mačkama.
Bezos nudi dvije milijarde dolara za povratak u utrku za Mjesec
PONUDA
Bezos nudi dvije milijarde dolara za povratak u utrku za Mjesec
WASHINGTON - Najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos, ponudio je da pokrije troškove NASA-e u iznosu od dvije milijarde dolara, kako bi američka svemirska agencija mogla preispitati mogućnost potpisivanja ugovora s njim za izgradnju vozila za slijetanje na Mjesec.
EK uputila važno upozorenje Googleu
UPOZORENJE
EK uputila važno upozorenje Googleu
BRUXELLES - Googleova tražilica sve više prikazuje izravne komercijalne ponude kao odgovor na internetska pretraživanja potrošača, posebno u vezi s hotelima i letovima.
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
ISTRAGA
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
SEATTLE - Amazon trenutno provodi istragu zbog toksičnog ponašanja zaposlenika unutar odjela za računalstvo u oblaku. Riječ je o potezu koji, objašnjava Bloomberg, prati internu peticiju zaposlenika koji tvrde da se unutar tvrtke vrši sustavno zlostavljanje te da se zauzima 'negativno stajalište prema ženama i nedovoljno predstavljenim skupinama'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE