GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens Mobilityju se smiješi veliki posao u Španjolskoj

Siemens Mobilityju se smiješi veliki posao u Španjolskoj
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2021 / 14:46
Autor: SEEbiz / H
MUENCHEN - Španjolsko državno željezničko poduzeće Renfe naručilo je od Siemens Mobilityja aplikaciju za planiranje i rezervaciju putovanja, koja bi u sljedećoj fazi trebala obuhvatiti i usluge smještaja.

Aplikacija će integrirati različite načine prijevoza - vlakom, biciklom, metroom, autobusom, dijeljenjem automobila i skuterima – i korisnicima bi trebala omogućiti da isplaniraju putovanje od vlastitog kućnog praga do unajmljenog smještaja.

Sve se to može platiti jednokratno, putem jedne aplikacije, navodi u priopćenju Siemens Mobility.

U sljedećoj fazi korisnici će moći plaćati i usluge razonode i odlazak u restoran i hotelske rezervacije.

Renfe se nada da će mu aplikacija, koju će Siemens Mobility razvijati u suradnji s konzultantskom tvrtkom Everis, donijeti 650 tisuća novih putnika.

Aplikacija bi u pet godina trebala generirati 1,8 milijuna novih putovanja i povećati prodaju karata za vlakove na glavnim španjolskim željezničkim koridorima za tri do četiri posto.

Individualizirana organizacija putovanja "od kućnog praga do ulaska u unajmljeni smještaj" sve su važnija, objasnio je Siemensov čelnik Michael Peter.

"Ljudi žele doći na posao na vrijeme ili posjetiti rodbinu i prijatelje što je moguće jednostavnije i fleksibilnije. I ne žele trošiti puno vremena na planiranje i rezervacije", dodao je Peter.

Platforma za planiranje i rezervaciju putovanja u početnoj će fazi, od trećeg tromjesečja iduće godine, biti dostupna u 11 španjolskih gradova, navodi agencija dpa infomaciju s internetske stranice za inovacije u željeznici Railtech.com.

Tagovi: Siemens Mobility, Renfe, aplikacija za rezervaciju putovanja
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE