GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef Nvidije: Svatko će moći postati programer uz pomoć umjetne inteligencije

Šef Nvidije: Svatko će moći postati programer uz pomoć umjetne inteligencije
NOVO VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2023 / 07:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Izvršni direktor Nvidije Jensen Huang kaže da "svatko može biti programer" jer će generativna umjetna inteligencija razumjeti više oblika unosa, uključujući govor.

A.I. ne samo da će moći stvarati nove aplikacije, već i poboljšavati postojeće.

Netom nakon Nvidijinog zvjezdanog izvješća o zaradi i kasnijeg porasta dionica, njen izvršni direktor Jensen Huang predviđa da svijet ulazi u "novu kompjutorsku eru".

Kaže da svatko može biti programer, samo razgovarajući s računalom, i željene funkcije će izaći na vidjelo.

Programeri više neće morati pisati retke koda, samo da bi se prikazalo strašno "neuspješno kompajliranje" zbog nedostatka točke-zareza.

Kako će se to učiniti? Generativnom umjetnom inteligencijom, rekao je Huang tijekom svog uvodnog govora na Computex forumu u Tajvanu u ponedjeljak.

Na svom prvom javnom govoru nakon pandemije, Huang je predstavio novu AI superračunalnu platformu pod nazivom DGX GH200, usmjerenu na izgradnju generativnih AI modela.

Generativna umjetna inteligencija vrsta je tehnologije umjetne inteligencije koja može proizvesti različite vrste sadržaja, uključujući tekst, slike, audio i sintetičke podatke.

“Ovo računalo ne mari kako ga programirate, ono će pokušati razumjeti što mislite, jer ima nevjerojatno veliku sposobnost jezičnog modela. I tako je programska barijera nevjerojatno niska,” istaknuo je Huang.

“Zatvorili smo digitalni jaz. Svatko je programer. Sad samo moraš nešto reći računalu.”

Nvidia kaže da je generativna umjetna inteligencija "najvažnija računalna platforma naše generacije" dok pojedinci i tvrtke kreću u stvaranje novih aplikacija i iskorištavanje generativne umjetne inteligencije u tom procesu.

Kreativni profesionalci moći će stvarati slike jednostavnim tekstualnim upitom, dok programeri mogu ubrzati razvoj aplikacija i otklanjanje pogrešaka, rekla je tvrtka. Čak i arhitekti mogu generirati 3D modele iz 2D tlocrta.

"Svake računalne ere mogli ste raditi različite stvari koje prije nisu bile moguće", rekao je Huang, dodajući da "umjetna inteligencija svakako ispunjava uvjete".

Objasnio je da je ova računalna era "posebna na nekoliko načina".

Izvršni direktor je rekao da generativna umjetna inteligencija može razumjeti i druge informacije osim teksta i brojeva. "Sada može razumjeti multimodalnost, što je razlog zašto ova računalna revolucija može utjecati na svaku industriju", dodao je.

Za razliku od tradicionalnih modela razvoja računalnih aplikacija, koji zahtijevaju nove aplikacije i novi hardver za prilagodbu napretku poput umjetne inteligencije, Huang je rekao da je generativna umjetna inteligencija. ne samo da će moći utjecati na nove aplikacije, već i poboljšati stare.

“Svaka aplikacija koja postoji bit će bolja zbog A.I.... Može uspjeti sa starim aplikacijama. Imat će i nove primjene. Stopa napretka, jer je tako jednostavan za korištenje, razlog je zašto tako brzo raste.”

Tagovi: Nvidia, umjetna inteligencija, Jensen Huang
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE