GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung ostvario najmanju kvartalnu dobit u posljednjih 14 godina

Samsung ostvario najmanju kvartalnu dobit u posljednjih 14 godina
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2023 / 11:11
Autor: SEEbiz
SEUL - Samsung Electronics će smanjiti proizvodnju čipova nakon što je zabilježio pad kvartalne operativne dobiti od 96 posto.

Dionice najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova i telvizora porasle su za tri posto na početku trgovanja, dok su dionice rivalskog SK Hynixa porasle za 5 posto jer su investitori pozdravili planove za smanjenje proizvodnje kako bi se očuvale cijene.

Samsung je procijenio da je njegov operativni profit pao na 455,5 milijuna dolara u periodu siječanj-ožujak, sa skoro 11 milijuna dolara godinu dana ranije, u kratkom preliminarnom izvještaju o zaradi. Bio je to najniži profit za bilo koji kvartal u 14 godina.

"Potražnja za memorijom je naglo opala zbog makroekonomske situacije i usporavanja kupovnog raspoloženja kupaca, jer mnogi kupci nastavljaju prilagođavati svoje zalihe u financijske svrhe. Smanjujemo proizvodnju memorijskih čipova za značajan nivo, posebno proizvoda sa osiguranom opskrbom", navodi se u saopćenju.

Odluka o smanjenju proizvodnje je bila neočekivana za Samsung, koji je ranije rekao da će napraviti mala prilagođavanja kao što su pauze za renoviranje proizvodnih linija, ali ne i potpuno smanjenje. Nije objavljeno za koliko će se tačno smanjiti proizvodnja.

S obzirom da je potražnja potrošača za tehnološkim uređajima usporena zbog rastuće inflacije, kupci poluvodiča, uključujući operatere centara podataka i proizvođače pametnih telefona i personalnih računala, uzdržavaju se od kupovine novih čipova i trošenja zaliha.

Analitičari su procijenili da je odjel za čipove pretrpio tromjesečne gubitke od više od 3,03 milijarde dolara kako su cijene memorijskih čipova pale, a vrijednost zaliha smanjena.

Tagovi: Samsung, Samsung Electronics, čipovi
PROČITAJ I OVO
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
ČIPOVI
Microsoft nudi klijentima u oblaku alternativu Nvidia čipovima
REDMOND - Američka softverska tvrtka Microsoft najavila je da planira ponuditi svojim kupcima na području cloud usluga platformu AMD-ovih čipova za umjetnu inteligenciju (AI) kako bi konkurirala konkurentskoj, puno većoj tvrtki NVIDIA.
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE