GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung bolji od predviđanja, očekuje rast potražnje za čipovima

Samsung bolji od predviđanja, očekuje rast potražnje za čipovima
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 07:11
Autor: SEEbiz
SEUL - Samsung Electronics izvijestio je u utorak o tromjesečnoj operativnoj dobiti koja je bolja od očekivane unatoč padu od 77,6% u odnosu na godinu prije.

Iako se radilo o padu u odnosu na prošlu godinu, operativni profit u trećem tromjesečju skočio je za 262,6% u odnosu na drugi kvartal, signalizirajući da je prezasićenost memorijskim čipovima možda dosegla dno. Operativna dobit u prvom tromjesečju pala je za 85,15% u odnosu na četvrto tromjesečje 2022., dok je operativna dobit u drugom tromjesečju samo 4,68% poboljšana u odnosu na prvo tromjesečje.

Evo Samsungovih rezultata u trećem kvartalu u odnosu na procjene:

Prihod: 67,4 bilijuna korejskih wona (oko 50 milijardi dolara), u odnosu na 67,8 bilijuna korejskih wona koji su očekivali analitičari koje je anketirao LSEG.
Operativni profit: 2,43 trilijuna korejskih wona, u odnosu na 2,3 trilijuna korejskih wona koji su očekivali analitičari LSEG-a.
Prihod Samsunga za tromjesečje zaključno s rujnom pao je 12,2% u odnosu na godinu prije, dok je operativna dobit pala 77,6% u istom razdoblju.

Ranije ovog mjeseca, Samsung je procijenio da će prihod u trećem tromjesečju biti 67 bilijuna korejskih wona, a operativna dobit 2,4 bilijuna wona.

Južnokorejski div čipova najveći je proizvođač čipova dinamičke memorije s izravnim pristupom na svijetu. Njegovi memorijski čipovi nalaze se u potrošačkim uređajima kao što su pametni telefoni i računala.

"U četvrtom tromjesečju i dalje postoje neizvjesnosti u pogledu oporavka tržišta potaknutog ratovima i geopolitičkim rizicima, postupnim oporavkom potražnje i stalnim prilagodbama zaliha kupaca", rekao je Samsung tijekom izvještaja o zaradi u utorak.

"Unatoč tome, promatramo početne naznake potražnje, koja se postupno stabilizira i poboljšava, podržana oporavkom raspoloženja potrošača, smanjenjem inflacije i velikim kupcima koji uvode nove proizvode, osobito u segmentima osobnih računala i mobilnih uređaja", rekao je Samsung.

Što se tiče izgleda potražnje za memorijom, Samsung je rekao da očekuje porast potražnje u četvrtom tromjesečju s promocijama na kraju godine, lansiranjem novih proizvoda od strane njegovih glavnih kupaca kao i velikom potražnjom za generativnom umjetnom inteligencijom.

Tagovi: Samsung, Samsung electronics, čipovi
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE