GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roboti Gideon Brothersa u logističkom centru Atlantic Grupe

Roboti Gideon Brothersa u logističkom centru Atlantic Grupe
ROBOTIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2021 / 07:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski startup za umjetnu inteligenciju (AI) Gideon Brothers objavio je da će rasporediti flotu autonomnih mobilnih robota u sistem upravljanja skladištem (WMS) kompanije za hranu i distribuciju Atlantic Grupe u njihovom središnjem logističkom centru u blizini glavnog grada Zagreba.

Očekuje se da će projekt dodatno optimizirati poslovanje i povećati protok središnjeg pogona Atlantic Grupe, koji je već u potpunosti digitaliziran.

Tvrtka će razviti "swarm" rješenje, s robotom koji će primati upute direktno iz ssitema upravljanja skladištem (WMS) Atlantic Grupe i kretati se između zona skladišta. Zaposleni u svakoj zoni moći će postavljati predmete na robotske platforme prema detaljima prikazanim na montiranom uređaju osjetljivom na dodir.

- Svjedočimo revoluciji robota u raznim industrijama, koju prate i promjene stavova. Oni više nisu prijetnja poslovanju ili egzistenciji radnika, već je iskustvo pokazalo da mogu biti koristan alat, radeći zajedno s ljudima kako bi ulogu čovjeka učinili lakšom, ispunjenijom i produktivnijom. Novim rješenjem i potpunom integracijom robota u logističke operacije želimo ne samo ublažiti nedostatak radne snage, već sustići sve kompleksnije zahtjeve tržišta i potrošača uz očuvanje stabilnosti i profitabilnosti poslovanja, kazala je Darija Pizent, direktorica upravljanja lancem opskrbe u Atlantic Grupi.

Zagrebačka Atlantic Grupa jedna je od najvećih grupacija za prehrambenu i potrošačku robu u regiji, s brandovima koji uključuju Argeta, Barcaffe, Grand Kafa i Smoki.

Tagovi: Gideon Brothers, roboti, Darija Pizent, Cedevita, Smoki, Argeta, Atlantic Grupa
PROČITAJ I OVO
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
NA VRHU
Samsung Electronics broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora
ZAGREB – Tvrtka Samsung, svjetski predvodnik u industriji ekrana, osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34" Odyssey OLED G8 (model G85SB).
Buffett usporedio umjetnu inteligenciju s atomskom bombom
SLIKOVITO
Buffett usporedio umjetnu inteligenciju s atomskom bombom
NEW YORK - Slavni milijarder Warren Buffett prošlog je vikenda ponovno privukao u Omahu mnoštvo svojih obožavatelja koji su sa zanimanjem slušali njegove riječi na godišnjoj skupštini dioničara holdinga Berkshire Hathaway.
Dionice Reddita skočile nakon snažne prodaje u prvom izvješću od IPO-a
SKOK
Dionice Reddita skočile nakon snažne prodaje u prvom izvješću od IPO-a
NEW YORK - Dionice Reddita Inc. skočile su više od 10% u produljenom trgovanju nakon što su poboljšanja sustava oglašavanja na platformi društvenih medija pomogla povećati tromjesečnu prodaju nego što se očekivalo u prvim rezultatima javne tvrtke.
Zabranama protiv tehnološke moći: SAD opozvao neke izvozne dozvole za prodaju čipova Huaweiju
IZGUBLJENA BITKA
Zabranama protiv tehnološke moći: SAD opozvao neke izvozne dozvole za prodaju čipova Huaweiju
WASHINGTON - SAD je opozvao određene licence za izvoz čipova kineskom tehnološkom divu Huaweiu, priopćilo je u utorak CNBC-u Ministarstvo trgovine, u svojim posljednjim naporima da obuzda tehnološku moć Kine.
TikTok tuži američku vladu
TUŽBA
TikTok tuži američku vladu
WASHINGTON - TikTok tuži vladu Sjedinjenih Država u nastojanju da zaustavi provedbu zakona usvojenog prošlog mjeseca kojim se želi prisiliti kineskog vlasnika aplikacije da proda aplikaciju ili da je zabrani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE