GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka ipak oštrija prema Huaweiju i ZTE

Njemačka ipak oštrija prema Huaweiju i ZTE
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2023 / 20:38
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemačka vlada naložila je operaterima mobilne mreže da ponovno procijene prethodno instalirane komponente kineske proizvodnje u 5G mrežama, objavili su mediji u utorak, pozivajući se na pismo Ministarstva unutarnjih poslova operaterima.

U pismu se navodi da ministarstvo smatra da komponente koje proizvode kineski Huawei i ZTE potencijalno ugrožavaju javni red i sigurnost te predstavljaju pooštravanje službene politike koja je prije bila usmjerena samo na komponente za buduću ugradnju.

Sve kritične – a time i sigurnosne – komponente koje su već instalirane moraju se ispitati. Ova se obveza testiranja prije odnosila samo na nove komponente. Komponente uključuju antenske module i upravljačke elemente, ali nisu u potpunosti specificirane.

Sektor ne vidi antene kao sigurnosni problem, jer one samo prenose podatke i oštećenje pojedinačnih antena ne bi bilo kritično za mrežu.

Iako su poslužitelji u jezgri mreže kritični, oni ne igraju ulogu u tekućoj raspravi o Huaweiu, jer Vodafone, na primjer, ne instalira Huawei komponente, a Deutsche Telekom je odlučio ukloniti opremu kineskih dobavljača iz jezgre svoje mreže 2019.

Sjedinjene Države već dugo upozoravaju Njemačku da ne koristi Huawei tehnologiju u svojoj mreži, a nekoliko je zemalja isključilo nju i ZTE iz svojih sustava.

SAD smatra da bi kineska vlada mogla koristiti 5G tehnologiju koju su napravile te tvrtke za špijunažu. Huawei je to dosljedno odbijao.

Tagovi: Huawei, kompanija ZTE, 5G tehnologija, Njemačka, Deutsche Telekom, Vodafone
PROČITAJ I OVO
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE