GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflux stekao 13,1 milijun novih pretplatnika, rezultati iznad očekivanja

Netflux stekao 13,1 milijun novih pretplatnika, rezultati iznad očekivanja
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2024 / 07:58
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Dionice Netflixa skočile su u produženom trgovanju u utorak nakon što je tvrtka izvijestila o dodavanju 13,1 milijuna pretplatnika tijekom četvrtog tromjesečja, što je veći rast od očekivanog Wall Streeta jer streamer gradi svoju uslugu podržanu oglasima i suzbija dijeljenje lozinki.

Netflix sada ima 260,8 milijuna plaćenih pretplatnika, što je novi rekord za uslugu.

Rast broja pretplatnika lako nadmašuje 8,76 milijuna plaćenog članstva koje je Netflix izvijestio u trećem kvartalu. Tvrtka je također premašila očekivanja Wall Streeta za četvrti kvartal od 8 do 9 milijuna.

Evo rezultata:

Zarada: 2,11 USD po dionici naspram 2,22 USD po dionici koje očekuje LSEG, prije poznat kao Refinitiv
Prihod: 8,83 milijarde dolara naspram 8,72 milijarde dolara koje očekuje LSEG
Ukupno članstvo: 260,8 milijuna naspram očekivanih 256 milijuna, prema Street Accountu

Netflix je u četvrtom tromjesečju izvijestio o neto dobiti od 937,8 milijuna dolara, ili 2,11 dolara po dionici, u odnosu na 55,3 milijuna dolara, ili 12 centi po dionici, u razdoblju prethodne godine.

Tvrtka je za ovo tromjesečje ostvarila prihod od 8,83 milijarde dolara, u odnosu na 7,85 milijardi dolara u istom kvartalu prošle godine.

Budući da se Netflix usredotočuje na povećanje dobiti, tvrtka je povećala svoju prognozu operativne marže za cijelu 2024. na 24%, s raspona od 22% na 23%. Kao razlog navodi slabljenje američkog dolara i bolje rezultate u četvrtom tromjesečju od predviđanja.

Kompanija također predviđa zaradu po dionici od 4,49 USD za prvi fiskalni kvartal 2024., što je više od očekivanih 4,10 USD na Wall Streetu.

Dok su se suparnici u prostoru strujanja borili za postizanje profitabilnosti i smanjivali potrošnju sadržaja, Netflix je spreman uložiti u veću ponudu. Međutim, to neće činiti putem akvizicija tradicionalnih zabavnih tvrtki ili linearne imovine, rekla je tvrtka u pismu dioničarima u utorak.

"Kako se naši konkurenti prilagođavaju ovim promjenama, logično je očekivati daljnju konsolidaciju, osobito među tvrtkama s velikim linearnim mrežama koje su u opadanju", rekli su iz tvrtke. “Nismo zainteresirani za stjecanje linearne imovine. Također ne vjerujemo da će daljnja spajanja i preuzimanja među tradicionalnim tvrtkama za zabavu značajno promijeniti konkurentsko okruženje s obzirom na svu konsolidaciju koja se već dogodila tijekom posljednjeg desetljeća.”

Tagovi: Netflux, PRETPLATNICI
PROČITAJ I OVO
TikTok tuži američku vladu
TUŽBA
TikTok tuži američku vladu
WASHINGTON - TikTok tuži vladu Sjedinjenih Država u nastojanju da zaustavi provedbu zakona usvojenog prošlog mjeseca kojim se želi prisiliti kineskog vlasnika aplikacije da proda aplikaciju ili da je zabrani.
YouTube testira novu opciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji
NOVITETI
YouTube testira novu opciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji
NEW YORK - Umjetna inteligencija prisutna je u sve većem broju proizvoda i usluga koje koristimo, a da često toga nismo niti svjesni.
Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur
INVESTICIJE
Amazon Web Services investira gotovo 9 milijardi dolara u Singapur
SINGAPUR - Amazon Web Services u utorak je priopćio da će u sljedećih pet godina uložiti dodatnih 12 milijardi singapurskih dolara (oko 8,87 milijardi dolara) u razvoj svoje infrastrukture i usluga u oblaku u Singapuru.
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE