GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?

Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2022 / 11:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neki influenceri i aktivni korisnici mogu zaraditi tisuće dolara za objave na Instagramu.

Kao rezultat toga, poznate slavne osobe s velikim brojem sljedbenika zgrabe velike poslove, dok se drugi bore za povećanje broja sljedbenika, reputacije, angažmana i još mnogo toga. Ali koliko novca zapravo možete zaraditi na Instagramu i koji čimbenici utječu na to?

Ne postoji jednoznačan odgovor na pitanje koliko se novca može zaraditi na Instagramu jer na visinu zarade utječe nekoliko varijabli. Neki od njih uključuju tržišnu nišu, broj pratitelja, način monetizacije, stope angažmana i kvalitetu objave.

S druge strane, influenceri imaju pravo odrediti svoju cijenu. Na primjer, manje poznati influenceri s do 10.000 pratitelja mogu postaviti svoje cijene na 25-50 USD po objavi, etablirani s 30-80.000 pratitelja mogu naplatiti 150-350 USD po objavi, dok slavna osoba s preko 100.000 pratitelja može naplatiti između 1.000 USD i 500.000 dolara po objavi.

Ovisi. Mnogi smatraju da je broj pratitelja jedini faktor koji dolazi u obzir za plaćanje sponzoriranih objava i slično. Međutim, to nije istina. Tržišna niša, kvaliteta objave, reputacija i angažman sljedbenika također su važni čimbenici, jer ti čimbenici utječu na vidljivost proizvoda i prodaju.

Stopa angažmana je jedan faktor koji utječe na to koliko novca netko može zaraditi na Instagramu. Na temelju toga, influenceri s manje pratitelja s visokim angažmanom zarađuju više kada brendovi plaćaju na temelju njihove razine angažmana. Sljedbenici koji reagiraju na visoku razinu aktivnosti influencera vjerojatnije će postati kupci u bliskoj budućnosti, a to je ono što razne tvrtke traže.

Stopa angažmana na Instagramu postotak je dobiven dijeljenjem ukupnog broja lajkova i komentara s brojem objava i množenjem toga sa 100, prema Instant Famous. Visoka stopa angažmana daje potencijalnim sponzorima do znanja da pratitelji slijede ili prihvaćaju preporuke influencera. To ih tjera u posao jer će mnogi sljedbenici kupiti proizvode.

Društvene mreže postale su dio svakodnevnog života ljudi. Zapravo, sedam od 10 ljudi obraća se društvenim mrežama kada odlučuje što će kupiti. Većina se na kupnju odlučuje na temelju mišljenja onih kojima vjeruje. Možete zaraditi promovirajući robne marke i proizvode u niši koju dobro poznajete, čak i ako nemate gomilu sljedbenika.

To dovodi do pitanja: Koje su najprofitabilnije niše na Instagramu? Ljepota, moda, zdravlje, fitness, wellness, putovanja, posao, financije, životni stil i luksuz trenutno su neke od najpopularnijih niša. Osim toga, postoji mnogo robnih marki u tim nišama koje pomažu u stvaranju puno sadržaja i uspješnom unovčavanju istog.

Neki influenceri poznati su na Instagramu i drugim platformama društvenih medija, kao i u svojim industrijama. Među njima su poznati sportaši, znanstvenici i stručnjaci iz drugih područja. Ovi pojedinci imaju izvrsnu reputaciju na internetu i van njega. Mnogi brendovi žele surađivati s njima, čak i ako nemaju veliki broj pratitelja na Instagramu.

Zbog svih ovih čimbenika, ne postoji decidiran odgovor na pitanje koliko Instagram pratitelja vam je stvarno potrebno da počnete zarađivati u budućnosti. Međutim, možete početi zarađivati čak i s 1000 pratitelja istražujući različite izvore prihoda od sponzoriranih objava, affiliate marketinga, prodaje vlastitih proizvoda i nuđenja usluga. Broj pratitelja na Instagramu nije toliko bitan da se na ovoj platformi ne bi moglo zaraditi s visokom razinom angažmana od 2000 vjernih pratitelja.

Tagovi: Instagram, influenceri, zarada na Instagramu, plaćene objave
PROČITAJ I OVO
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
INTERNET DEFLACIJA
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
NEW YORK - Internet kupovina do pojave pandemije dugo je bila otporna na inflaciju. Online cijene počele su rasti u lipnju 2020. godine i povećanje je trajalo sve do srpnja ove godine kada su pale jedan posto u odnosu na lani.
Amazon preuzima iRobot
ŠIRENJE
Amazon preuzima iRobot
SAN FRANCISCO - Amazon će dodatno proširiti svoj asortiman proizvoda za pametni i povezani dom, preuzimanjem američke kompanije iRobot.
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
PODRŠKA
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
SAN FRANCISCO - Istraživači tvrtke McAfee otkrili su zlonamjerne mobilne aplikacije i agresivnu reklamnu kampanju na jednoj od najvećih svjetskih platformi društvenih medija te upozorili da bi korisnici mogli biti izloženi riziku od napada.
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja

PEKING - Alibaba je u četvrtak izvijestila o fiskalnoj zaradi u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja, što je potaknulo rast njezinih dionica.

Microsoft Teams će omogućiti prevoditeljima simultano prevođenje online sastanaka
OPCIJE
Microsoft Teams će omogućiti prevoditeljima simultano prevođenje online sastanaka
ZAGREB - Prije pandemije COVID-19 prevoditelji su trošili vrijeme i novac putujući po Walesu kako bi prisustvovali sastancima i prevodili ih svima u prostoriji. Kad su se sastanci preselili na internet, neki su prevoditelji smislili zaobilazno rješenje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE