GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofalan pad dionica Mete nakon loših rezultata i pesimističnih prognoza

Katastrofalan pad dionica Mete nakon loših rezultata i pesimističnih prognoza
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 22:52
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Mete pale su u produljenom trgovanju u srijedu nakon što je objavila slabu prognozu za četvrti kvartal i bila daleko ispod očekivanja Wall Streeta u kontekstu rezultata.

Zarada po dionici (EPS): 1,64 USD u odnosu na očekivanih 1,89 USD, prema Refinitivu
Prihod: 27,71 milijardi dolara naspram očekivanih 27,38 milijardi dolara, prema Refinitivu
Dnevni aktivni korisnici (DAU): 1,98 milijardi naspram očekivanih 1,98 milijardi, prema StreetAccountu
Mjesečni aktivni korisnici (MAU): 2,96 milijardi naspram očekivanih 2,94 milijarde, prema StreetAccountu
Prosječni prihod po korisniku (ARPU): 9,41 USD naspram očekivanih 9,83 USD, prema StreetAccountu

Meta se bori s velikim usporavanjem potrošnje na online oglase, izazovima Appleovog ažuriranja privatnosti za iOS i povećanom konkurencijom TikToka. Očekuje se da će Meta zabilježiti treći uzastopni kvartal pada prodaje u ovoj godini.

Tvrtka je rekla da će prihodi za četvrti kvartal iznositi 30 do 32,5 milijardi dolara. Analitičari su očekivali prodaju od 32,2 milijarde dolara.

Prihod Mete pao je 4% u odnosu na prošlu godinu na 27,7 milijardi dolara u trećem kvartalu. U međuvremenu, troškovi i rashodi tvrtke porasli su 19% u odnosu na prošlu godinu na 22,1 milijardu dolara. Operativni prihodi pali su 46% u odnosu na prethodnu godinu na 5,66 milijardi USD.

Operativna marža roditelja Facebooka, ili dobit preostala nakon obračuna troškova za vođenje poslovanja, pala je na 20% sa 36% godinu dana ranije. Ukupni neto prihod pao je 52% u odnosu na prošlu godinu na 4,4 milijarde USD u trećem tromjesečju.

Dionice Mete trguju se večeras na najnižoj razini od srpnja 2016., što je bilo četiri mjeseca prije izbora Donalda Trumpa za predsjednika.

Prihod u jedinici Reality Labs, u kojoj se nalaze slušalice za virtualnu stvarnost tvrtke i njen futuristički metaverse posao, pao je gotovo upola u odnosu na godinu ranije na 285 milijuna dolara. Gubitak se povećao na 3,67 milijardi dolara s 2,63 dolara u istom tromjesečju prošle godine. Reality Labs je ove godine izgubio 9,4 milijarde dolara.

Meta je rekao da "neke timove drži na istom mjestu u smislu broja zaposlenih, smanjuje druge i ulaže rast broja zaposlenih samo u naše najveće prioritete".

"Kao rezultat toga, očekujemo da će broj zaposlenih na kraju 2023. biti približno u skladu s razinama iz trećeg tromjesečja 2022.", dodala je tvrtka u izjavi.

U trećem tromjesečju 2022. Meta je rekla da ima 197 milijuna dnevno aktivnih korisnika u SAD-u i Kanadi, što je porast u odnosu na 196 milijuna tijekom istog tromjesečja 2020. Meta većinu svog prihoda ostvaruje od korisnika u Sjevernoj Americi.

Tagovi: Meta Platforms, Meta, Facebook, Mark Zuckerberg, TikTok, Reality Labs
PROČITAJ I OVO
Italija blokirala ChatGPT
POTEZI
Italija blokirala ChatGPT
RIM - Talijanska državna agencija za privatnost i zaštitu podataka blokirala je upotrebu jezičnog modela ChatGPT, aplikacije utemeljene na umjetnoj inteligenciji (AI), jer "ne poštuje podatke korisnika" i ne može verificirati dob korisnika, javlja AFP.
Potonula dobit Huaweija u 2022.
TEŽAK PAD
Potonula dobit Huaweija u 2022.
ZAGREB - Huawei je u 2022. imao snažan padu dobiti i stagnaciju prihoda pod pritiskom otežane opskrbe čipovima zbog američkih ograničenja i pojačanih ulaganja u istraživanje i razvoj.
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
AKVIZICIJE
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
ZAGREB - Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 11.4 milijuna eura pri čemu je dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva GT Tarkvara u 2023. i 2024. godini podložan usklađenju.
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
APEL
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
NEW YORK - UNESCO je pozvao vlade da provedu strože etičke smjernice za umjetnu inteligenciju (AI), reagirajući na apel više od tisuću stručnjaka koji su tražili moratorij na nove sustave umjetne inteligencije.
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ŠIRENJE
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ZAGREB - Tvrtke Samsung Electronics i Smart Smart d.o.o. otvorile su novi premium servisni centar unutar Arena Parka, na adresi Jaruščica 4 u Zagrebu, neposredno pokraj Arena Centra. Korisnicima su svaki dan od 9 do 21 sat omogućene brojne usluge i pogodnosti – od brzog servisa unutar sat vremena pa sve do savjetovanja i kupnje dodatne opreme za uređaje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE