GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Katastrofalan pad dionica Mete nakon loših rezultata i pesimističnih prognoza

Katastrofalan pad dionica Mete nakon loših rezultata i pesimističnih prognoza
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 22:52
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Mete pale su u produljenom trgovanju u srijedu nakon što je objavila slabu prognozu za četvrti kvartal i bila daleko ispod očekivanja Wall Streeta u kontekstu rezultata.

Zarada po dionici (EPS): 1,64 USD u odnosu na očekivanih 1,89 USD, prema Refinitivu
Prihod: 27,71 milijardi dolara naspram očekivanih 27,38 milijardi dolara, prema Refinitivu
Dnevni aktivni korisnici (DAU): 1,98 milijardi naspram očekivanih 1,98 milijardi, prema StreetAccountu
Mjesečni aktivni korisnici (MAU): 2,96 milijardi naspram očekivanih 2,94 milijarde, prema StreetAccountu
Prosječni prihod po korisniku (ARPU): 9,41 USD naspram očekivanih 9,83 USD, prema StreetAccountu

Meta se bori s velikim usporavanjem potrošnje na online oglase, izazovima Appleovog ažuriranja privatnosti za iOS i povećanom konkurencijom TikToka. Očekuje se da će Meta zabilježiti treći uzastopni kvartal pada prodaje u ovoj godini.

Tvrtka je rekla da će prihodi za četvrti kvartal iznositi 30 do 32,5 milijardi dolara. Analitičari su očekivali prodaju od 32,2 milijarde dolara.

Prihod Mete pao je 4% u odnosu na prošlu godinu na 27,7 milijardi dolara u trećem kvartalu. U međuvremenu, troškovi i rashodi tvrtke porasli su 19% u odnosu na prošlu godinu na 22,1 milijardu dolara. Operativni prihodi pali su 46% u odnosu na prethodnu godinu na 5,66 milijardi USD.

Operativna marža roditelja Facebooka, ili dobit preostala nakon obračuna troškova za vođenje poslovanja, pala je na 20% sa 36% godinu dana ranije. Ukupni neto prihod pao je 52% u odnosu na prošlu godinu na 4,4 milijarde USD u trećem tromjesečju.

Dionice Mete trguju se večeras na najnižoj razini od srpnja 2016., što je bilo četiri mjeseca prije izbora Donalda Trumpa za predsjednika.

Prihod u jedinici Reality Labs, u kojoj se nalaze slušalice za virtualnu stvarnost tvrtke i njen futuristički metaverse posao, pao je gotovo upola u odnosu na godinu ranije na 285 milijuna dolara. Gubitak se povećao na 3,67 milijardi dolara s 2,63 dolara u istom tromjesečju prošle godine. Reality Labs je ove godine izgubio 9,4 milijarde dolara.

Meta je rekao da "neke timove drži na istom mjestu u smislu broja zaposlenih, smanjuje druge i ulaže rast broja zaposlenih samo u naše najveće prioritete".

"Kao rezultat toga, očekujemo da će broj zaposlenih na kraju 2023. biti približno u skladu s razinama iz trećeg tromjesečja 2022.", dodala je tvrtka u izjavi.

U trećem tromjesečju 2022. Meta je rekla da ima 197 milijuna dnevno aktivnih korisnika u SAD-u i Kanadi, što je porast u odnosu na 196 milijuna tijekom istog tromjesečja 2020. Meta većinu svog prihoda ostvaruje od korisnika u Sjevernoj Americi.

Tagovi: Meta Platforms, Meta, Facebook, Mark Zuckerberg, TikTok, Reality Labs
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE