GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JPMorgan procjenjuje: Netflix bi mogao ubrati milijarde na oglasima

JPMorgan procjenjuje: Netflix bi mogao ubrati milijarde na oglasima
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2022 / 09:00
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Netflix bi mogao uprihoditi milijarde dolara na oglasima u idućih nekoliko godina, procjenjuju analitičari JPMorgana.

Analitičar Doug Anmuth procijenio je u novoj bilješci od ponedjeljka da bi Netflix 2023. mogao privući 7,5 milijuna pretplatnika oglasima u segmentu SAD-a/Kanade. Samo to će pomoći u povećanju prodaje od 600 milijuna dolara u oglašavanju u 2023. za ovaj segment. Anmuth očekuje da će te brojke narasti do 2026. kako se Netflixova realizacija prodaje oglasa bude poboljšavala.

Anmuth smatra da će do 2026. Netflixov segment SAD/Kanada imati 22 milijuna pretplatnika i ostvariti 2,65 milijardi dolara od oglašavanja.

Optimizam na Wall Streetu u pogledu financijskog utjecaja Netflixove nadolazeće razine oglašavanja uvelike je podupro dionice posljednjih mjeseci. Dionice streaming diva porasle su 19% u posljednja tri mjeseca, nadmašivši pad S&P 500 indeksa od 4% u istom razdoblju.

"S obzirom na nedavno prigušeni Netflixov rast, oglašavanje je ključno za ponovno ubrzanje prihoda, širenje Netflixovog SAM-a [tržišta adresiranog na pretplatu] i povećanje profitabilnosti", objasnio je Anmuth. Veći prihod od poslovanja do oglašavanja i plaćenog dijeljenja dolazi 2023."

Tvrtka je izgubila više od milijun plaćenih pretplatnika u prva dva tromjesečja godine zbog usporavanja gospodarstva i smanjenja broja potrošača. Sve mobilniji nakon pandemije COVID-19 također je utjecao na trendove pretplatnika za Netflix, kao i porast konkurentskih streaming platformi Disneyja i Paramounta.

Ali postoji stvarna šansa za Netflix da napravi smislen posao nudeći potrošačima cjenovnu razinu podržanu oglasima, kaže analitičar Cowena John Blackledge. Stoga su Netflixove dionice oživjele.

- To je velika pozitivna prilika za ostvarenje prihoda u godinama pred nama, zaključuje Blackledge.

Tagovi: Netflix, oglašavanje, JPMorgan, David Anmuth
PROČITAJ I OVO
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE