GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Airbnb otpušta, ali...

I Airbnb otpušta, ali...
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2023 / 21:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Tvrtka za iznajmljivanje domova Airbnb otpustila je 30 posto svog osoblja ovog tjedna, navodi se u izvješću Bloomberga.

Ukidanje radnih mjesta zahvatilo je 0,4 posto ukupne radne snage tvrtke od 6.800.

Glasnogovornik tvrtke rekao je: "Postali smo vitkija i fokusiranija tvrtka tijekom posljednje tri godine. Tvrtka očekuje povećanje broja zaposlenih ove godine."

Glasnogovornik je dodao da je tvrtka donijela "tešku odluku o reorganizaciji i smanjenju veličine našeg tima za zapošljavanje kako bi odražavala naše projekcije zapošljavanja."

Airbnb je dodao da to nije pokazatelj sve raširenijih otpuštanja. Za razliku od prošlogodišnjeg rasta od 11 posto, tvrtka je predvidjela rast osoblja u rasponu od 2 posto do 4 posto u 2023. Airbnb također planira proširiti svoj ukupni broj zaposlenih ove godine.

Dok su mnogi njegovi konkurenti smanjili svoje projekcije rasta zbog povećanih stopa zaduživanja i usporavanja cijele industrije, Airbnb je jedna od rijetkih IT tvrtki koja je izbjegla velika otpuštanja. U međuvremenu, kako je potražnja za putovanjima porasla nakon pandemije, turistička industrija uglavnom je ostala otporna.

Prošlog mjeseca tvrtka je izvijestila o svojoj prvoj godišnjoj dobiti, s skokom prihoda u posljednja tri mjeseca 2022. kako su se rezervacije putovanja oporavile. Platforma za iznajmljivanje domova rekla je da je u zadnjem kvartalu prošle godine ostvarila dobit od 319 milijuna dolara uz prihod od gotovo 2 milijarde dolara.

Prema podacima korporacije sa sjedištem u San Franciscu, prošlu godinu su završili s neto prihodom od 1,9 milijardi dolara, za razliku od deficita od 352 milijuna dolara prethodne godine.

Tijekom pandemije Airbnb je otpustio 25 posto svoje radne snage ili oko 1900 zaposlenika. Odluka je donesena nakon što su operacije glavne tvrtke za iznajmljivanje praktički prestale zbog globalnih ograničenja izazvanih Covid-19. Brian Chesky, izvršni direktor tvrtke, rekao je u postu na blogu u to vrijeme da su "globalna putovanja stala" kako se kriza izazvana Covidom-19 razvijala.

Tagovi: IAirbnb, otpuštanja, big tech
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE