GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei i partneri definirali načine brze komercijalizacije 5G tehnologije u elektroenergetskim sustavima

Huawei i partneri definirali načine brze komercijalizacije 5G tehnologije u elektroenergetskim sustavima
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 12:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je objavio prvu sveobuhvatnu analizu 5G determinističkih mreža u dokumentu naziva 5GDN@Smart Grid White Paper: Zahtjevi, tehnologije i prakse, a dokument bi mogao postati referenca cijelom 5G ekosustavu i telekom operaterima za pripremu mrežnih mogućnosti za uspostavu pametnih elektroenergetskih mreža.

Dokument je napravio u suradnji s članicama 5GDNA (5G Deterministic Networking Alliance), među kojima su kineska južna elektroenergetska mreža, Institut za planiranje i projektiranje Guangdong, Institut za istraživanje globalne energije, državna mreža za opskrbu električnom energijom Qingdao, Beijing Sifang Automation, NARI Group Corporation, China Mobile, China Telecom i China Unicom.

White Paper pokazuje na koji način 5GDN osnažuje različite industrije kroz detaljne, kvantitativne interpretacije specifičnih slučajeva upotrebe. White Paper ne samo da se upušta u metode ubrzavanja komercijalne upotrebe 5G pametnih mreža, već služi i kao polazište za definiranje 5GDN zahtjeva elektroenergetske industrije prema ostalim članovima ekosustava, a to su mrežni operateri, dobavljači opreme za elektroenergetske stanice, integratori sustava, telekomunikacijski operateri i dobavljači mrežne opreme.

U dokumentu se definiraju ključne tehnologije i rješenja koja mogu ispuniti zahtjeve elektroenergetske industrije, ali se analiziraju i rezultati testa Proof of Concept (PoC), s ciljem dokazivanja da je digitalna transformacija izvediva za pametne mreže i IoE koncept.

Ova će se godine po prvi puta komercijalizirati 5G B2B usluge u ovom segmentu u Kini, bazirane na 3GPP R16 standardima zajedno s E2E mrežnim standardima postavljenim od strane Kineskog udruženja za komunikacijske standarde (CCSA). Također, krenut će i izgradnja 5G samostalne (SA) mreže za tri glavna operatera u Kini. Usluga za B2B usluge uvelike se razlikuje od potrošačkih (B2C) usluga po tome što im je potrebna deterministička mreža kako bi se osigurala kvaliteta usluge u smislu odaziva, odstupanja i stope gubitka (PLR).

Da bi se postigla takva mreža, 5GDN koristi tehnologije razrezivanja mreža i rubno računarstvo višestrukog pristupa (MEC) na temelju tri glavna obilježja 5G mreže: poboljšanog mobilnog širokopojasnog pristupa (eMBB), ultra pouzdanim komunikacijama s malom latentnošću (URLLC) i masivnom komunikacijom putem masivnog IoT-a. Ova obilježja naglasak stavljaju na ispunjavanje zahtjeva dostupnosti osnovnih usluga, sigurnosti, pouzdanosti i upravljanja u elektroenergetskoj industriji, a istovremeno stvaraju nove, sveprisutne, fleksibilne i visokokvalitetne tehnologije po niskoj cijeni za za pristupne mreže elektroenergetskih terminala. Takve tehnologije omogućit će elektroenergetskoj industriji da prva doživi komercijalnu upotrebu 5G B2B usluga.

Profesor Liu Jianming, direktor Stručnog povjerenstva za "Tehnologiju i opremu pametnih mreža" pri Centru za poticanje razvoja industrije Ministarstva industrije i informacijske tehnologije (MIIT) u Kini, voditelj D2-5G radnog tima CIGRE Chinese National Odbor i član Stručnog odbora 5GDNA, izjavio je da je električna energija temeljna grana nacionalne ekonomije i osnovno sredstvo za život. Dodaje i da je električna energija izuzetno osjetljiva na latentnost, odstupanja, sigurnosnu izolaciju, SLA / QoS, upravljanje i O&M. Stoga se ukazuje prilika da se razmisli o primjeni 5GDN-a u elektroenergetskoj industriji, kako bi se demonstriralo da 5G može pokretati digitalnu transformaciju raznih industrija.

Od svog osnutka u lipnju 2019. godine, 5GDNA je okupio preko 100 članova posvećenih istraživanju tehnologije i razvoja pametnih mreža. Na temelju 5GDN savez je objavio nekoliko knjiga na temu industrije pametnih mreža te je sudjelovao u nizu među-industrijskih suradnji. Ova postignuća ukazuju na to da primjena 5GDN u pametnim mrežama, poput državne mreže i južno-kineske elektroenergetske mreže, služi kao ključna polazna točka za pokretanje projekta 3GPP R18 na standardima 5G pametne mreže.

Kao jedinstvena mreža koja podržava diferencirane operacije, 5GDN će postati važna infrastruktura za pokretanje digitalne transformacije u svim sektorima, uključujući elektroenergetsku industriju. Suradnja s novim informacijskim tehnologijama, poput clouda i umjetne inteligencije, 5GDN bit će presudna za ostvarenje digitalnog, pametnog društva temeljenog na 5G tehnologiji.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Huawei predstavio novo 5G rješenje za interaktivne video pozive HD kvalitete
RJEŠENJA
Huawei predstavio novo 5G rješenje za interaktivne video pozive HD kvalitete
ŠANGAJ - Huawei je na MWC 2021 u Šangaju predstavio 5G rješenje za uspostavljanje visokokvalitetnih 5G HD videopoziva pod nazivom 5G New Calling.
Samsung petnaestu godinu zaredom vodeći proizvođač televizijskih tehnologija
NA VRHU
Samsung petnaestu godinu zaredom vodeći proizvođač televizijskih tehnologija
ZAGREB – Prema rezultatima istraživanja globalnog tržišta koje je provela kompanija Omdia, tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. održala je titulu vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija već 15 godinu zaredom.
Twitter najavio naplatu dijela sadržaja
PROMJENE
Twitter najavio naplatu dijela sadržaja
NEW YORK - Korisnici s velikim brojem pratitelja u budućnosti će moći početi s naplaćivanjem nekih tvitova i dodatnog sadržaja, a na Twitteru spominju mjesečnu pretplatu od 5 dolara.
Sjajni kvartalni rezultati Nvidije
SJAJNE BROJKE
Sjajni kvartalni rezultati Nvidije
NEW YORRK - Unatoč nestašici grafičkih kartica, Nvidia je u četvrtom kvartalu uspjela zaraditi rekordnih pet milijardi dolara prihoda, što je 61 posto više u odnosu na godinu prije toga.
Apple: Svaka tri do četiri tjedna jedna akvizicija
AKVIZICIJE
Apple: Svaka tri do četiri tjedna jedna akvizicija
CUPERTINO - Apple je u posljednjih šest godina kupio oko 100 tvrtki, to je jedna tvrtka svaka tri do četiri tjedna, objavio je izvršni direktor Tim Cook.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE