GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei: Android je prva opcija, ali...

Huawei: Android je prva opcija, ali...
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2020 / 10:57
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - U kineskoj tvrtci ne namjeravaju se vratiti internetskim servisima diva iz Mountain Viewa čak ni ako će trenutna zabrana poslovanja biti uklonjena.

Kineska tvrtka Huawei našla se usred trgovinskog rata Kine i Sjedinjenih Država, zbog čega je već više od pola godine bez pristupa Googleovim aplikacijama i servisima.

Kako bi mogli na tržište isporučiti nove modele smartfona kao što je Mate 30 Pro morali su stvoriti inačicu operativnog sustava Android u kojem je Google manje zastupljen, piše tportal.

Iako se čini kako bi Kina i SAD mogli sklopiti primirje, u Huaweiju se ne namjeravaju vratiti korištenju Googleovih servisa čak i ako će zabrana biti uskoro uklonjena.

Izjava prvog čovjeka Huaweija Rena Wangfeija je nažalost krivo interpretirana, što je izazvalo velik broj članaka i reakcija. Wangfei je zapravo izjavio:

"Naš prvi izbor je otvoreni Android ekosustav, uključujući GMS (Google Mobile Services) - što nam je i pomoglo da postanemo drugi na svijetu po broju isporučenih pametnih telefona. Uvrštavanje Huaweija na popis entiteta rezultiralo je razvojem HMS-a (Huawei Mobile Services) te pozivamo developere da nam se priključe."

Kratkoročno i dugoročno u Huaweiju žele svoju verziju Androida učiniti što sličniju Googleovoj kako bi što manje opteretili razvojne programere koji izrađuju aplikacije.

Zato sad nastoje ponuditi alternativu za Google Play Services. Njihov tim od četiri tisuće developera dosad je uspio replicirati 24 od 60 ključnih API-ja putem Huawei Mobile Services.

Također će biti sretni ako će moći udomiti američke aplikacije kao što su Facebook i WhatsApp u svojoj trgovini App Gallery, alternativi Googleovom Playu.

Tagovi: Huawei, Google, Facebook, Google Play Services, App Gallery
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE