GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glovo najavljuje višestruke akvizicije tvrtki iz grupe Delivery Hero u Srednjoj i Istočnoj Europi

Glovo najavljuje višestruke akvizicije tvrtki iz grupe Delivery Hero u Srednjoj i Istočnoj Europi
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu različitih kategorija proizvoda, danas je najavila niz zasebnih sporazuma o akviziciji s grupom Delivery Hero, jednom od vodećih svjetskih platformi za dostavu, a kojima će akvizirati neke od njihovih tvrtki u Srednjoj i Istočnoj Europi (CEE).

Zaključenje transakcije očekuje se u sljedećih nekoliko tjedana, ovisno o ispunjavanju prethodno dogovorenih uvjeta, ali i relevantnim regulatornim odobrenjima. Spomenuta akvizicija obuhvaća sedam zemalja u regiji u kojima Delivery Hero posluje, a to su: Rumunjska, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Hrvatska.

Glovo će akvizirati brend Foodpanda u Rumunjskoj i Bugarskoj, brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te brend Pauza u Hrvatskoj.
U zasebnom sporazumu, Glovo je nedavno objavio da je postignut dogovor o akviziciji Ehrane, lokalne dostavljačke platforme iz Slovenije, bez isticanja vrijednosti transakcije. Zaključenje transakcije očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci, a Glovo trenutno usko surađuje s Ehranom u definiranju strategije tranzicije kako za korisnike, tako za partnere i dostavljače.

Oscar Pierre, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Glovo, naglasio je:

“Fokus na tržišta gdje vidimo jasne prilike za vodeću poziciju i izgradnju održivog poslovanja oduvijek je bio srž naše dugoročne strategije. Srednja i Istočna Europa važan su dio tog plana. Regija je svesrdno prihvatila platforme za dostavu i vrlo smo uzbuđeni što ćemo ojačati našu poziciju i povećati prisutnost u zemljama koje neprestano pokazuju ogromni potencijal rasta.“

Niklas Östberg, predsjednik uprave i suosnivač Delivery Heroa, izjavio je:

“U posljednjih nekoliko godina Delivery Hero je uspješno izgradio vodeću poziciju na Balkanu. Međutim, s obzirom na mnogo drugih prioriteta koji su ispred nas, vjerujem da je Glovo u boljoj poziciji nastaviti razvijati izvrsno korisničko iskustvo za naše korisnike u ovoj regiji.”

Tagovi: Glovo, Delivery Hero, Foodpanda, Donesi, Pauza, dostava, usluge dostave, Oscar Pierre
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE