GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki sudac privremeno blokirao Microsoftovu akviziciju Activisiona

Američki sudac privremeno blokirao Microsoftovu akviziciju Activisiona
BLOKADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2023 / 08:21
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Američki sudac kasno u utorak odobrio je zahtjev Savezne komisije za trgovinu (FTC) da privremeno blokira Microsoftovu akviziciju proizvođača videoigara Activision Blizzard i zakazao ročište sljedeći tjedan.

Okružni sudac SAD-a Edward Davila zakazao je dvodnevno dokazno ročište o zahtjevu FTC-a za preliminarnu zabranu za 22. i 23. lipnja u San Franciscu. Bez sudskog naloga, Microsoft bi već u petak mogao zaključiti ugovor vrijedan 69 milijardi dolara.

FTC, koji provodi antimonopolski zakon, zatražio je od upravnog suca da blokira transakciju početkom prosinca. Dokazno ročište u upravnom postupku počinje 2. kolovoza.

Na temelju saslušanja održanog krajem lipnja, savezni sud će odlučiti je li potrebna privremena zabrana - koja bi trajala tijekom administrativne revizije slučaja. FTC je zatražio privremenu blokadu u ponedjeljak.

Davila je rekao da je privremena zabrana prilaska izdana u utorak "nužna za održavanje statusa quo dok je tužba u tijeku (i) za očuvanje sposobnosti ovog suda da naredi učinkovite mjere u slučaju da utvrdi da je preliminarna zabrana opravdana i za očuvanje sposobnosti FTC-a da dobije djelotvoran trajni pravni lijek u slučaju da prevlada u upravnom postupku koji je u tijeku."

Microsoft i Activision moraju podnijeti pravne argumente protiv preliminarne zabrane do 16. lipnja; FTC mora odgovoriti 20. lipnja.

Activision, koji je u ponedjeljak rekao da je odluka FTC-a da traži federalni sudski nalog "dobrodošlo ažuriranje i ono koje ubrzava pravni proces", odbio je komentirati u utorak.

Microsoft je u utorak priopćio da će "ubrzanje pravnog procesa u SAD-u u konačnici donijeti više izbora i konkurencije na tržištu igara. Privremena zabrana prilaska ima smisla dok ne dobijemo odluku suda, koja se brzo kreće."

FTC je odbio komentirati.b

Tagovi: Microsoft, Activision Blizzard
PROČITAJ I OVO
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
REGULATOR
Europska komisija naredila Microsoftu da dostavi dokumente o Bing AI-u
BRUXELLES - Europska komisija odredila je Microsoftu da do 27. svibnja obvezno dostavi dokumente koji se odnose na korištenje generativne umjetne inteligencije (AI) u njegovoj tražilici Bing.
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
AI
Reddit i OpenAI najavljuju suradnju
NEW YORK - Reddit je najavio partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup sadržaju Reddita, a istovremeno će na platformu društvenih medija unijeti alate umjetne inteligencije (AI).
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE