GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon u Europi podnio tužbe protiv prodavača lažnih recenzija

Amazon u Europi podnio tužbe protiv prodavača lažnih recenzija
TUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2022 / 15:34
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Američki internetski trgovac Amazon podnio je u Europi prvu kaznenu prijavu i prvu tužbu zbog lažnih recenzija proizvoda koje su pojedinci i grupe na društvenim mrežama pretvorili u unosan posao.

Amazon je podnio kaznenu prijavu u Italiji i prvu tužbu u Španjolskoj kako bi stao na kraj prodavačima lažnih recenzija.

Njegova su meta pojedinci koji upravljaju s više od 11 tisuća internetskih stranica i grupe na društvenim mrežama koje orkestriraju pisanje lažnih recenzija na Amazonu i drugim trgovinama u zamjenu za novac ili besplatne proizvode.

U Italiji Amazon je podnio kaznenu prijavu protiv uspješnog prodavača lažnih recenzija koji je navodno izgradio mrežu pojedinaca spremnih kupiti proizvode na Amazonu i objaviti recenzije s pet zvjezdica u zamjenu za puni povrat novca.

Bude li proglašen krivim, sud mu može izreći zatvorsku i novčanu kaznu.

U Španjolskoj kompanija je podigla građansku tužbu protiv prodavača lažnih recenzija Agencia Reviews koji je ciljao prodavače i kupce na njezinoj tamošnjoj internetskoj stranici i kupcima potpuno nadoknađivao troškove nakon objave lažne recenzije s 5 zvjezdica.

U matičnom SAD-u Amazon je nedavno podnio 10 novih tužbi protiv prodavača lažnih recenzija i drugih loših aktera koji pokušavaju izigrati Amazonov sustav ocjenjivanja.

Poslali su i pisma upozorenja na pet internetskih stranica sa sjedištem u Njemačkoj koje su usmjeravale posjetitelje na prodavače lažnih recenzija. Svih pet stranica pristalo je potpisati pismo kojim se službeno obavezuju obustaviti tu aktivnost, navodi se.

Tagovi: Amazon, prodavači lažnih recenzija
PROČITAJ I OVO
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
DOBRA GODINA
Baidu nadmašio prognoze zaslugom oporavka oglašavanja
PEKING - Kineski Baidu nadmašio je u četvrtak procjene analitičara za prihode u prvom tromjesečju, potaknut oporavkom prodaje oglašavanja i većom potražnjom za njegovim proizvodima u oblaku koji pokreću AI.
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
ISTRAGA
Europska komisija pokrenula istragu protiv Mete
BRUXELLES - Europska komisija objavila je u četvrtak da je pokrenula istragu protiv Mete zbog zabrinutosti vezanih oko zaštite djece na njezinim platformama Facebook i Instagram.
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
NOVITETI
Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku
OSIJEK – Hrvatski jednorog i globalna cloud komunikacijska platforma, Infobip, svečano je predstavila novootvoreni ured u Osijeku, na adresi Vukovarska 31.
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
NAJAVE
Musk će lansirati Starlink u Indoneziji
JAKARTA - Tajkun Elon Musk, vlasnik SpaceX-a, trebao bi doći u Indoneziju kako bi lansirao svoju satelitsku jedinicu Starlink ove nedjelje, 19. svibnja, izjavio je viši ministar Luhut Pandjaitan.
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
POTEZI
Google će u svoju web tražilicu ugraditi umjetnu inteligenciju
SAN FRANCISCO - Web div Google najavio je da će u svojim rezultatima pretraživanja prikazivati i odgovore generirane uz pomoć umjetne inteligencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE