GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alphabet rezultatima u drugom kvartalu nadmašio očekivanja analitičara

Alphabet rezultatima u drugom kvartalu nadmašio očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2023 / 08:02
Autor: SEEbiz / DPA

NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet u utorak je izvijestila o rastu dobiti u drugom tromjesečju od 14,8 posto na 18,37 milijardi dolara, ili 1,44 USD po dionici na godišnjoj razini. To je nadmašilo očekivanja analitičara Wall Streeta.

Analitičari su u prosjeku očekivali da će tvrtka zaraditi 1,34 dolara po dionici, prema podacima koje je prikupio Thomson Reuters. Prihodi tvrtke porasli su sedam posto na 74,6 milijardi dolara.

"Postoji uzbudljiv zamah u našim proizvodima i tvrtki koji je potaknuo naše snažne rezultate u ovom tromjesečju", rekao je izvršni direktor Alphabeta i Googlea Sundar Pichai.


"Naše kontinuirano vodstvo u umjetnoj inteligenciji i naša izvrsnost u inženjerstvu i inovacijama pokreću sljedeću evoluciju pretraživanja i poboljšavaju sve naše usluge", dodao je.

Glavna financijska direktorica Ruth Porat rekla je da rezultati odražavaju kontinuiranu otpornost pretraživanja, s ubrzanim rastom prihoda u pretraživanju i YouTubeu te zamahom u oblaku.

Iako se u posljednje vrijeme priča o umjetnoj inteligenciji, trenutačno najvažniji dio Googleovih prihoda čini digitalno oglašavanje od kojeg ostvaruje najveći dio prihoda.

Tvrtka je izvijestila o prihodu od oglasa od 58,1 milijardu dolara, nadmašivši očekivanja analitičara od 57,5 milijardi dolara.

Google je važan igrač i na polju računalstva u oblaku, gdje su prihodi u godinu dana porasli za 27 posto na osam milijardi dolara.

Prema Wall Street Journalu, Googleov suosnivač Sergey Brin vratio se u sjedište tvrtke u Kaliforniji, pomažući timovima u razvoju još više proizvoda umjetne inteligencije.

On i suosnivač Larry Page povukli su se s aktivnih uloga u Googleu 2019. kada je Pichai izabran za izvršnog direktora.

Dionice Alphabeta porasle su za 6,09 posto na 129,65 dolara nakon objave rezultata.

Tagovi: Alphabez, Google, umjetna inteligencija
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE