GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac ponovo vrlo dobar, Clippersi pobijedili

Zubac ponovo vrlo dobar, Clippersi pobijedili
U DOBROM RITMU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2022 / 08:23
Autor: SEEbiz / tportal
LOS ANGELES - Ivica Zubac ponovno je imao važnu ulogu u pobjedi svojih Los Angeles Clippersa koji su slavili 106:102 na gostovanju u Detroitu, a hrvatski reprezentativni centar je za 30 minuta postigao 14 koševa uz 15 skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

LA Clippersi su nadoknadili čak 18 koševa zaostatka iz sredine druge četvrtine, a kad su na 7:53 minuta prije kraja došli do vodstva, više ga nisu ispustili do kraja utakmice.

Najefikasniji je bio Marcus Morris s 31 košem, a važnu ulogu u završnici imao je Luke Kennard koji je 11 od svojih 16 koševa postigao u zadnjih osam minuta. Reggie Jackson je bio na rubu 'triple-doublea' s 15 koševa, devet asistencija i osam skokova, a naš se Ivica Zubac zaustavio na 'double-double' učinku od 14 koševa, 15 skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Kod domaćih se ponovno istaknuo Cade Cunningham s 23 koša, 10 asistencija i devet skokova. Jerami Grant je ubacio 21 koš.

Clippersi su se ovom pobjedom dodatno učvrstili na osmom mjestu ljestvice Zapadne konferencije NBA lige, dok je Detroit s 18-50 na začelju Istočne konferencije zajedno s Orlandom.

U Bostonu je Dallas predvođen Lukom Dončićem (26 koševa, 8 asistencija, 8 skokova) slavio 95:92 čime je prekinuo niz Celticsa od pet uzastopnih pobjeda. Kod Mavericksa Dorian Finney-Smith je ubacio 19, a Spencer Dinwiddie 18 koševa. Domaće je s 21 košem i 11 skokova predvodio Jayson Tatum, a Al Horford je ubacio 17 koševa.

Dallas je s učinkom 42-26 na petom mjestu i u 'mrtvoj utrci' s Utah Jazzom (42-25). Boston je sa 41-28 na petom mjestu, s dva poraza više od četvrtoplasiranog Chicaga (41-26).

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u NBA ligi, u njujorškom gradskom derbiju, Brooklyn Nets su u svojoj dvorani svladali New York Knickse 110:107, a briljirao je Kevin Durant koji je postigao 53 koša za pobjednike.

Uz to je Durant podijelio i devet asistencija te imao šest skokova i dvije ukradene lopte. Durant je postigao i posljednjih sedam koševa svoje momčadi, pogodivši tricu na ulazu u posljednju minutu za 106:103, a potom je pogodio i sva četiri slobodna bacanja u neizvjesnoj završnici.

Uz Duranta kod pobjednika je Andre Drummond spojio 18 koševa i 10 skokova.

Julius Randle je s 26 koševa bio najbolji strijelac Knicksa, za koje je Evan Fournier postigao 25, a RJ Barrett 24 koša.

Brooklyn je trećom uzastopnom pobjedom stigao do učinka 35-33 i na osmom je mjestu ljestvice Istočne konferencije NBA lige, dok je New York s 28-40 na 12. poziciji i izvan kruga momčadi koje će nastupiti u razigravanju za posljednja dva mjesta u 'play-offu'.

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, Luka Dončić, Cade Cunningham, Bojan Bogdanović
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE