GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb pružio vrlo ozbiljan otpor PSG-u

Zagreb pružio vrlo ozbiljan otpor PSG-u
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2023 / 21:11
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - PPD Zagreb je u susretu 11. kola rukometne Lige prvaka u Zagrebu bio jako blizu senzacije protiv PSG-a, ali nije izdržao do kraja. PSG je na kraju pobijedio 33:30.

Zagreb je odigrao odličnu utakmicu, cijelo drugo poluvrijeme je bio u egalu s vodećom momčadi skupine, no neiskustvo zagrebaša i moć jedne od najboljih ekipa Europe odlučili su pobjednika u samoj završnici. PSG je slavio i u Parizu u prvom susretu ove dvije ekipe. U prvom dvoboju u Parizu sve je bilo u znaku domaćina, koji je već u prvom poluvremenu došao do ogromne prednosti i visoko slavio 40:31.

U šestom ovosezonskom porazu hrvatskog prvaka u elitnom europskom rukometnom natjecanju najbolji je bio Rus Timur Dibirov s 10 pogodaka iz 12 udaraca. Pet golova postigao je Luka Lovre Klarica, a četiri Zvonimir Srna.

Goste je s 12 pogodaka predvodio Ferran Sole, dok je šest golova postigao David Balaguer. Odličan je bio i švedski vratar Andreas Palicka s 13 obrana.

U prve 23 minute obrana hrvatskog prvaka je djelovala vrlo dobro, prema željama trenera Slavka Goluže. Spriječeni su laki golovi Parižana, a u postavljenim napadima "zagrebaši" su imali dovoljno strpljenja i preciznosti, što je rezultiralo njihovim vodstvom 12:10 u 21. minuti.

No, sve ono što su dobro radili 23 minute, igrači PPD Zagreba kompromitirali su i u zadnjih sedam minuta prvog poluvremena, kad su gosti postigli sedam pogodaka te na odmor otišli s tri gola prednosti (14:17).

Ni nastavak dvoboja nije dobro počeo za domaću momčad. koja je u 37. minuti zaostajala za PSG-om za pet pogodaka (17:22). No, uslijedila je promjena pristupa u obrani, koja postala pokretljivija i agresivnija, što je rezultiralo s nekoliko propuštenih napada gostiju i s brzom realizacijom na drugoj strani.

Zagreb je u 10. minuta napravio isto ono što su Parižani učinili na kraju prvog poluvremena i serijom 7-2 došao do izjednačenja (24:24), što je prisililo gostujućeg trenera Raula Gonzaleza na minutu odmora.

Do 53. minute hrvatski prvak je bio u igri za još jedno iznenađenje, ali su Parižani serijom 3:0 u 57. minuti došli do četiri pogotka prednosti (27-31) i time osigurali svoju devetu pobjedu u 11 odigranih utakmica.

PSG je s 18 bodova na čelu ljestvice skupine A rukometne Lige prvaka, a dva boda manje ima mađarski Telekom Veszprem koji je u srijedu poražen kod kuće od danskog GOG-a s 36:37. PPD Zagreb je s osam bodova na šestom mjestu. Iza hrvatskog prvaka su poljska Wisla Plock s pet bodova i već otpisani Porto s jednim bodom.

U sljedećem kolu hrvatski prvak će gostovati upravo kod Porta, a taj je dvoboj na rasporedu 16. veljače.

Tagovi: PPD Zagreb, Paris SG, Slavko Goluža, Luka Lovre Klarica, Zvonimir Srna, Timur Dibirov
PROČITAJ I OVO
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE