GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xavi osvojio katarsku ligu bez poraza

Xavi osvojio katarsku ligu bez poraza
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 22:39
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Xavi Hernandez je u drugoj trenerskoj sezoni u karijeri na nevjerojatan način osvojio naslov prvaka s Al Saddom u Kataru.

Legenda Barcelone i jedan od najboljih veznjaka u povijesti dobio je 19 od 22 utakmice, a nije upisao nijedan poraz. Njegova momčad završila je prvenstvo s gol razlikom 77:14, a njegov napadač Baghdad Bounedjah prvi je strijelac lige s 21 golom.

Srce Xavijeve momčadi bio je Santi Cazorla koji je s 36 godina odigrao jednu od najboljih sezona te je u 22 kola upisao 13 golova i 11 asistencija.

Osim prvenstva, Xavi je osvojio i kup, a još ga čeka i završnica Emirova kupa. Njegova momčad je čak četiri puta ove sezone protivniku zabila sedam golova, a Al Sailiyu je pobijedila čak 8:0.

U azijskoj Ligi prvaka stigao je do četvrtfinala u kojem je iznenađujuće izgubio od Al Gharafe 4:2, ali je od 19. minute igrao s igračem manje.

Katarsko prvenstvo šesti je trofej koji je Xavi osvojio s Al Saddom u manje od dvije godine. Ima još dvije titule u kupu, jedan superkup, jedan Stars Cup i Emirov kup.

Kad je Barcelona ove sezone upala u krizu, spominjalo ga se u kontekstu povratka na Nou Camp u ulozi trenera. No, Španjolac je poručio da želi pričekati kraj ove sezone te onda odlučiti što će dalje. U međuvremenu se i Ronald Koeman stabilizirao u Barceloni koja pod njegovim vodstvom igra sve bolje.

Tagovi: Xavi Hernandez, Al Sadd, Santi Cazorla
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE