GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vušković odlazi u PSG za 10,5 milijuna eura

Vušković odlazi u PSG za 10,5 milijuna eura
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2023 / 17:25
Autor: SEEbiz / index.hr
SPLIT - Hajduk je pred realizacijom transfera Luke Vuškovića u PSG.

Kako doznaje Index, PSG je poslao Hajduku ponudu od oko 10.5 milijuna eura, koja je prihvaćena, te odvjetnički timovi već rade na papirologiji kako bi transfer mogao biti realiziran u ljetnom prijelaznom roku. Hajduku bi trebali pripasti i postotak od sljedeće prodaje, oko 20 posto, te određeni bonusi.

Za talentiranog Hajdukova stopera zainteresirani su bili još neki klubovi, ali su Francuzi prvi koji su službeno kontaktirali Hajduk. Na transferu 16-godišnjaka u PSG direktno radi Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić, koji je ponudu PSG-a prihvatio. Posao bi uskoro trebao biti realiziran.

Vušković je dosad odigrao osam utakmica za prvu momčad Hajduka i zabio je jedan gol, a bio je i dio mlade ekipe koja je stigla do finala Lige prvaka mladih. Vušković je u toj utakmici, koju je Hajduk izgubio 5:0 od Alkmaara, skrivio penal iz kojeg su Nizozemci poveli, a na tom susretu gledali su ga navodno skauti brojnih klubova.

Najveći Hajdukov transfer dosad je onaj Nikole Vlašića, kojeg je Everton u ljeto 2017. kupio za 10.8 milijuna eura. No Vlašić nije realizirao nijedan bonus, dok bi Vušković to možda mogao ostvariti. PSG bi ga platio oko 10.5 milijuna eura i realizira li samo jedan bonus, postao bi najskuplji Hajdukov igrač u povijesti.

Ivan Leko ga je u prvu momčad ubacio silom prilika za derbi s Dinamom krajem veljače jer je imao ogromnih problema s ozljedama. Vušković je imao jako težak početak u seniorskoj karijeri jer je nakon debakla na Maksimiru (4:0), četiri dana kasnije, bio u prvoj momčadi na kup-utakmici protiv Osijeka na kojoj je zabio prvi seniorski gol u pobjedi 2:1.

Odigrao je šest utakmica u nizu za Hajduk, da bi ga Leko odmorio poslije poraza od Rijeke i nakon što je s mladom momčadi bio na finalu Lige prvaka mladih te u zadnja četiri kola nije bio u kadru momčadi. Vušković je dosad odigrao pet utakmica za U-17 reprezentaciju Hrvatske i dao je jedan gol.

O njegovu transferu priča se još otkad je briljirao u mladoj momčadi i prije seniorskog debija. Spominjao se interes Manchester Cityja, kao i PSG-a, a sad su se dogodili prvi konkretni pomaci oko njegove budućnosti. Ne bude li nekih novih problema, Vušković bi trebao postati igrač PSG-a.



Tagovi: Luka Vušković, Paris SG, Ivan Leko, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE