GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vraća li se Pjaca u Dinamo?

Vraća li se Pjaca u Dinamo?
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2022 / 14:30
Autor: SEEbiz / index.hr
TORINO - Marko Pjaca ovog ljeta odlazi iz Juventusa, a kao kandidati za njegovo dovođenje nameću se tri kluba: Dinamo, Sampdoria i Salernitana. Juventus s Pjacom ima ogroman problem pa pojašnjava o čemu se točno radi.

Problem je, naravno, financijske prirode. Kako navodi Calciomercato, Pjaca je dosad Juventus, s odštetom koju je platio za njega i plaćom koju je zaradio na svom ugovoru od dva milijuna eura godišnje, koštao 30-ak milijuna eura, previše za igrača koji nikad nije bio bitan faktor u klubu.

Poseban problem se javlja ovog ljeta nakon što Torino nije iskoristio pravo otkupa Pjacinog ugovora pa sada Juventus ima problem da Pjaci ugovor istječe na kraju sljedećeg ljeta i zbog toga ga nije moguće posuditi na jednu sezonu uz pravo otkupa.

Jedini način da Juventus to napravi bi bio da potpiše novi višegodišnji ugovor s Pjacom, a to bi bilo u suprotnosti s onim što sada rade, traže način da ga se što prije riješe i oslobode mjesto u budžetu za plaće.

Najizvjesnije je da će Juventus raskinuti ugovor s Pjacom ovog ljeta i pustiti da ga potraži klub kao slobodan igrač, a u tom slučaju bi Dinamo imao šanse dovesti ga ako ga uvjeri u projekt koji nudi. Konkurentni Dinamu su, prema pisanju Calciomercata, Sampdoria i Salernitana, ali nijedan od ta dva kluba ne nudi europske utakmice, koje Pjaca želi igrati.

Podsjetimo, kad je u ljeto 2016. godine otišao iz Dinama u Juventus, Marko Pjaca trebao je biti buduća zvijezda slavnog torinskoga kluba. Predviđala mu se velika karijera, počeo je skupljati minute, a onda je na prijateljskoj utakmici Estonije i Hrvatske pokidao križne ligamente u desnoj nozi.

Nakon gotovo godinu dana pauze vratio se i Juve ga je do kraja sezone 2017./2018. posudio Schalkeu. Tamo je igrao solidno i vratio se u Juventus koji ga je potom posudio Fiorentini u kojoj su mu na treningu u ožujku 2019. otišli ligamenti lijevoga koljena.

Kad se oporavio, otišao je na posudbu u Anderlecht, pa u Genou da bi prošlu sezonu proveo u Torinu kod Ivana Jurića. Velika karijera u Juventusu je propala, Pjaca je nestao s radara hrvatske reprezentacije, a Juventus sad više ne zna što bi s njim.

Tagovi: Marko Pjaca, Dinamo, Juventus, Torino, Salernitana, anderlecht
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE