GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlatka Peras: Mamić ne vodi klub, a puno toga moći ćete pročitati u mojoj knjizi

Vlatka Peras: Mamić ne vodi klub, a puno toga moći ćete pročitati u mojoj knjizi
INTERVJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2023 / 08:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - posljednjih skoro pola godine proživljava najturbulentniju fazu u posljednjih jako puno godina. Uz neviđene borbe za prevlast u klubu, Dinamo je neizvjesno živio i na terenu. Prošle sezone je umalo ostao bez naslova prvaka pa ga je spasio Igor Bišćan, a u međuvremenu je ostao bez svojih glavnih igrača, što prošle zime, što u ovom prijelaznom roku.

Klub je ovog ljeta morao raditi tranziciju u momčadi, a istovremeno se baviti smanjivanjem ogromnog broja igrača. Na sve to došli su i šokovi u vidu ispadanja od AEK-a, smjene trenera Bišćana, pa onda još šokantnijeg ispadanja od praške Sparte i pada u Konferencijsku ligu.

Cijelo to vrijeme Dinamo je slabo ili nikako komunicirao sa svojim navijačima kojima nitko nije rekao što se u klubu događa i sasvim legitimno je bilo da su dobili dojam da se u Maksimiru ne zna tko pije, a tko plaća.

O svemu tome i o puno drugih tema u velikom intervjuu za Index govorila je predsjednica Dinamove uprave Vlatka Peras, koja je u klubu od 1998. godine. Bila je bliska Mamićeva suradnica, a danas je osoba čiji glas prilikom ključnih odluka za klub ima najveću težinu.

Zašto Dinamo prečesto šuti i ne komunicira s javnosti?
Nisam tip koji voli sazivati presice. Što se sportske politike tiče, to smo prepustili treneru, da on o tome priča na presicama. Što se tiče nekih internih vijesti, trudili smo se da sve službene informacije budu preko našeg weba, ali puno toga je izlazilo u medijima i na portalima i u tome očito nismo uspjeli.

Nešto je bilo točno, ali nažalost većinom su to bile netočne informacije. Da, prihvaćam kritiku po pitanju komunikacije na van i nadam se da će ovakvi intervjui pomoći da napredujemo u tom smjeru. Naš najveći problem kao kluba u segmentu komuniciranja je što informacije cure van. To nema veze s vama medijima, nego s nama, to mi moramo interno riješiti.

Svatko se sa svakim čuje, svatko priča, svatko ima svojeg novinara i tako nanosi štetu klubu. Ja sigurno neću biti policajac i istraživati tko se s kime čuje. Sjetimo se priče s promjenom tehničkog sponzora. Ta informacija je izašla u medije iz savjetodavnog tijela. Neki ugovori su se već potpisali, neki novac od Castorea je već sjeo i onda takva informacija izađe u javnost, KAŽE pERAS U INTERVJUU ZA iNDEX..

Manjak komunikacije u klubu stvorio je dojam da se Dinamo i dalje vodi iz Međugorja te da Zdravko Mamić odlučuje o svemu. Je li to točno?
Što bi pjesma rekla, "još uvijek moja glava meni pripada". Zdravko Mamić nema utjecaja na Dinamo i sve što se vodi, vodi se iz ovih ureda na čelu s predsjednikom kluba. Da bih objasnila taj problem moram se vratiti na prosinac i onu famoznu skupštinu na kojoj je pao kvorum.

Nadzornog i izvršnog odbora nema i onda se po medijima povlačila ta priča da sam se ja dovela u situaciju da me nitko ne može smijeniti jer izvršni odbor imenuje upravu. U trećem mjesecu, kad je istekao mandat izvršnom i nadzornom odboru, uprava je formirana tako da sam ja ostala predsjednica uprave, a došli su Dario Šimić, Darko Podnar i Danijel Tomačić.

Često se provlačila fama po medijima da se ne zna što oni rade pa da i to raščistimo, iako sve piše na našim web stranicama. Pojasnit ću. Dario Šimić je doveden za sportsku politiku, Darko Podnar je bio član uprave Istre i osim općih i međunarodnih poslova i licenciranja ima iskustva u nogometnom svijetu.

Danijel Tomačić doveden je iz firme koja je jedan od najvećih sponzora kluba, bio je u kontaktu s klubom i on se bavi sigurnošću, stadionom, navijačima i članstvom, ali sve odluke po pitanju financija, ulaznih ili izlaznih transfera i svega donosimo konsenzusom. Uprava nije servis želja i ciljeva jednog čovjeka.

Ante Čačić je otišao, odluka je donesena jednoglasno. Dolazak Igora Bišćana bio je prijedlog Darija Šimića i nije bilo nijedne osobe u klubu koja je bila protiv toga. Meni je žao što je ispalo kako je ispalo, ali odluka o njegovu razrješenju donesena je jednoglasno, kao i o dolasku Sergeja Jakirovića.

U kakvim ste danas odnosima sa Zdravkom Mamićem? Čujete li se?
Rijetko, ali čujemo se. Ja ću s njim uvijek ostati u dobrim odnosima. Vrijeme će pokazati je li bio pozitivna ili negativna osoba u povijesti Dinama. Nakon toga ćemo moći dati ocjenu. Ja sam s njim radila dvadeset godina i znam koliko se on trudio za ovaj klub, a to što je on osuđen…

Osuđen je, da, ali to je moje osobno mišljenje o njemu. Da, ja sam bila njegova tajnica i ne znam što je u tome loše iako su u klubu u to vrijeme bile četiri tajnice. Čujem da se zaziva njegov povratak u Dinamo, ali ja sigurno nisam ta koja zaziva njegov povratak. To ćete sve jednog dana moći pročitati u mojoj knjizi, koja će svakako biti lako štivo.

Koliko ste zadovoljni prijelaznim rokom?
Maxime Bernauer je došao na prijedlog Igora Bišćana, Šimić ga je uvažio, predložio i doveli smo ga. Takuro Kaneko je došao na isti taj način, kao i Mihaljičenko. Bakrar? Pregovarali smo s Istrom, koja je za njega tražila dva milijuna eura. Onda smo mi predložili posudbu na godinu dana s opcijom otkupa što je za Dinamo uvijek najbolja varijanta, da vidimo kako će se igrač snaći.

Tagovi: Vlarka Oeras, Dinamo, Zdravko Mamić, Dario Šimić, Igor Bišćan, Sergej Jakirović
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE