GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Utakmica se neće odigrati, Grci za nerede okrivili Dinamo

Utakmica se neće odigrati, Grci za nerede okrivili Dinamo
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 10:28
Autor: SEEbiz
ATENA - Večerašnja utakmica između Dinama i AEK-a odgođena je nakon velikih navijačkih nereda u kojima je život izgubio jedan grčki navijač.

tU ovom trenutku nije jasno kada će se utakmica odigrati jer je UEFA-in kalendar etijesan. Podsjećamo, u srijedu (9. 8.) igraju Panathinaikos - Marseille, a u četvrtak Olympiacos - Genk, dok je za sljedeći utorak (15. 8.) planiran revanš u Hrvatskoj. 


Veliki navijački neredi u Ateni u kojima je poginuo jedan simpatizer AEK-a pod upitnik su doveli i odigravanje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između grčkog sastava i zagrebačkog Dinama.

Upravo su huligani iz Zagreba, usprkos zabranama i upozorenjima iz UEFA-e i policije, dan uoči utakmice ipak otišli u Atenu i tamo izazvali velike nerede u kojima je život izgubio 29-godišnjak. Osam ljudi je još u bolnici, a 17-godišnjak se bori za život nakon što je dobio udarac kamenom u glavu. Policija je privela 96 ljudi, a ovaj incident doveo je u pitanje i utakmicu.

Glavni razlog za brigu je, naravno, bila sigurnost, a to je bila i tema sastanka koji je održan u prostorijama AEK-a. AEK je na tom sigurnosnom sastanku, pišu Grci, za nerede okrivio Dinamo i grčku policiju, a potom su njihovi predstavnici napustili prostorije u kojima se sastanak održao. Iz AEK-a su sastanak nazvali ‘presramotnim da bi sudjelovali‘.

- AEK ne može sudjelovati na niti jednom sastanku na kojem sudjeluje Dinamo - kazao je dopredsjednik grčkog kluba i glavni direktor Giorgos Kosmas.

Kosmas je krivicu svalio na Dinamo, ali i na grčku policiju.

- Trenutno je nezamislivo, pa čak i poremećeno, biti na sastanku dok oplakujemo gubitak navijačeva života i nakon svega što se događalo. AEK odgovornim smatra Dinamo, ali i grčku policiju.

Tagovi: Dinamo, AEK Atena, Bad Blue Boys
PROČITAJ I OVO
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE