GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Usvojen je novi Statut Dinama, a klub traži da mu Mamić vrati novac

Usvojen je novi Statut Dinama, a klub traži da mu Mamić vrati novac
PREKRETNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2023 / 20:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dugo iščekivana Skupština Dinama donijela je usvajanje novog Statuta, a evo što to znači za klub i navijače.

Kako se i očekivalo, potvrđen je Statut po kojemu bi Skupštinu trebalo činiti 60 članova, od čega bi 25 birali svi članovi kluba, a 35 Izvršni odbor tajnim glasanjem.

Postojao je određeni strah od strane navijača da bi predsjednik Mirko Barišić mogao u posljednji trenutak “iskemijati” neko rješenje koje bi išlo na štetu navijača, no to se nije dogodilo.

Na početku Skupštine usvojio se gotovo jednoglasno izmijenjeni dnevni red, na prijedlog Krešimira Barića, jednog od uspješnijih povjerenika.

Izglasavanje Statuta pomaknuto je prema naprijed, na treću točku dnevnog reda, a popunjavanje Skupštine ostavljeno je za kraj.

Od ukupno 69 članova prisutno je bilo njih 41, što znači da je postignut kvorum za koji je bilo potrebno baš toliko ruku, 41.


Inače, uoči Skupštine na Facebooku se oglasio Jure Zovko, član “Zorićeve struje” koja je u rujnu bojkotirala Skupštinu. Ovaj je put odlučio doći na Skupštinu.

Upravo se Zovko javio za riječ:

“Napisao sam na Facebooku zašto sam došao, jer mi je Dinamo draži od svih prepucavanja. Žao mi je da nisam bio involviran u rad izrade ovog Statuta, imao bih puno primjedaba na njega. Ali, ovaj Statut neće proći kod gradskog ureda. U svim točkama ću biti suzdržan, osim u točkama za financijski izvještaj.”

Potom je i sam Barišić rekao:

“Ovo je prvi put da jedna udruga u Hrvatskoj ima ovakav Statut, ovakav način glasanja. Dakle, 25 članova se bira direktno, a 35 članova bira i predlaže Izvršni odbor. To nigdje ne postoji. Izvršni odbor čini 11 članova iz ‘grupe 35′, a dva iz grupe ’25’, a u NO-u, dva člana iz grupe 25, a jedan iz grupe 35. Vidim da ima dosta prijavljenih za raspravu.”

Nakon što su svoje komentare iznijeli još Franjo Gregurić i Vladimir Gašparović, uslijedilo je glasanje o Statutu.

On je na kraju prihvaćen s 40 glasova “za” i jednim suzdržanim!

Nakon što je i financijski plan prihvaćen, krenulo se u popunjavanje Skupštine imenovanjem novih zastupnika. Predložili su se dugogodišnji povjerenici, njih desetorica (Igor Listak, Stjepan Kovačević, Damir Polić, Ivica Župarić, Dubravko Skender, Stanko Lazar, Goran Babić, Antun Malek, Zlatko Premuš i Držislav Krasić). To znači da Skupština ima 79 članova, a Elizabeta Sverić podnijela je ostavku.

Nadalje, Ognjen Naglić obratio se prisutnima predloživši da Skupština izglasa kako je klub oštećen djelovanjem Zdravka Mamića te da mu novci trebaju biti vraćeni. Barišić je podržao prijedlog, a Željko Marković rekao je kako svi stoje uz Upravu te predložio da se suspendira odluka iz 2018. godine jer su skupštinari tada bili pogrešno informirani od starne Uprave i predsjednika.

Barišić je stavio i taj prijedlog na dnevni red te je i on usvojen.

Tagovi: Dinamo, Statut, Barišić, Gašparović
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE