GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umro Ronald Lopatny

Umro Ronald Lopatny
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 12:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Zagrebu je u 78. godini nakon duge i teške bolesti preminuo trofejni hrvatski vaterpolist Ronald Lopatny.

Lopatny je karijeru započeo u Medveščaku, tadašnjem Napretku, za koji je igrao od 1958. do 1968. godine, da bi zatim prešao u Mladost s kojom je osvojio po tri naslova europskog prvaka (1968, 1969, 1971) i prvaka Jugoslavije (1969, 1970, 1971), a dva je puta proglašavan najboljim vaterpolistom bivše države (1970, 1971).

S reprezentacjom Jugoslavije bio je olimpijski pobjednik u Ciudad Mexicu 1968. godine, a osvojio je i dvije brončane medalje s europskih prvenstava u Utrechtu 1966. te Barceloni 1970. uz dva zlata s mediteranskih igara u Tunisu 1967. i Izmiru 1971.

Lopatny je bio vaterpolska avangarda za svoje vrijeme, u igri se više oslanjao na svoju brzinu i tehniku nego na snagu kako je to tada bio slučaj. Osim brzine i žestine, imao je osobine svestranog igrača koji pokriva sve pozicije. Bio je sjajan šuter, opasan strijelac, jednako izvana kao i iz proplivavanja što mu je u biti bila specijalnost.

Karijeru je okončao 1973. odnosno u dobi od 29 godina. U godinama nakon igračke karijere Lopatny je nastavio okupljati sam zagrebački, pa i širi jet-set u svom ekskluzivnom restoranu u središtu Zagreba. Njegove su supruge bile poznata pjevačica Tereza Kesovija te glumica Mia Begović.

Datum i vrijeme pogreba Ronalda Lopatnyja bit će objavljeni naknadno.

Tagovi: Ronald Lopatny, Tereza Kesovija, Mia Begović
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE