GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićen bivši predsjednik Španjolskog nogometnog saveza

Uhićen bivši predsjednik Španjolskog nogometnog saveza
UHIĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 16:44
Autor: SEEbiz
MADRID - Bivši predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales, kojeg je pravosuđe optužilo za korupciju i seksualno nasilje, uhićen je po povratku u domovinu, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.

Rubialesa su danas u zračnoj luci Adolfo Suarez uhitili policijski službenici jedinice Civilne garde, objavili su državna TV postaja RTVE i drugi španjolski mediji.

Nije bilo službene obavijesti o uhićenju, no na pitanje njemačke novinske agencije dpa, glasnogovornik civilne garde rekao je da je izvješće RTVE-a točno.

Nakon boravka u Dominikanskoj Republici, Rubiales je u srijedu sletio u Madrid redovnim letom iz Dominikanske Republike. Službenici su ga dočekali u zračnoj luci i informirali o njegovim pravima, prenosi RTVE. Sportske novine Marca i AS objavile su da je Rubiales potom policijskim automobilom odveden na sud u Majadahondi, u blizini Madrida.

Tamo ga je trebao ispitati sudac o navodno neregularnim ugovorima. Prema španjolskom zakonu, osumnjičenik može biti pritvoren najviše 72 sata, osim ako je istražni zatvor određen zbog sumnje ili drugih razloga.

Rubiales je brzo pušten, javlja francuska novinska agencija AFP. Prije dva tjedna istražitelji su pretražili 11 lokacija u potrazi za mogućim dokazima nedjela, uključujući sjedište Španjolskog nogometnog saveza (RFEF), Rubialesov dom i imanje na jugu Granade, dodaje AFP.

Rubiales je pod istragom zbog navodnih neregularnih ugovora sklopljenih tijekom petogodišnjeg predsjedanja RFEF-om. Navodna kaznena djela u ovom slučaju uključuju gospodarsku korupciju, nepošteno upravljanje i pranje novca. Dokumenti iz 2018. godine, uključujući potpis Rubialesa da igra Španjolski superkup u Saudijskoj Arabiji, također su sumnjivi.

Samo ugovori vezani uz Superkup vrijede 40 milijuna eura godišnje, a posao je također sklopljen uz posredovanje tvrtke Kosmos, koja je u suvlasništvu bivšeg Barceloninog i španjolskog reprezentativca Gerarda Piquea, piše AFP.

Kako prenosi radio postaja Cadena Ser, u Dominikansku Republiku otputovali su i časnici jedinice Civilne garde te su u ponedjeljak pretražili mjesto gdje je boravio bivši predsjednik Španjolskog nogometnog saveza. AFP je policiji poslao nekoliko pitanja vezanih uz istragu, no oni to nisu komentirali.

Tagovi: rubiales, spanjolska, korupcija
PROČITAJ I OVO
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE