GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA razmišlja o organizaciji EURO 2021. u Rusiji

UEFA razmišlja o organizaciji EURO 2021. u Rusiji
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2020 / 20:51
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Europska nogometna federacija (UEFA) razmišlja o organizaciji Europskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je bio izvorni plan, objavio je Le Parisien.

EURO se prvotno trebao održati ovoga ljeta u 12 država, međutim zbog pandemije koronavirusa, natjecanje je pomaknuto za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Europi sve više komplicira, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća. Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Armenije u u regiji Nagorno-Karabah.

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parisienu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji koja se već prošlog ljeta ponudila za domaćinstvo, no UEFA je odgodom kupila vrijeme koje polako ponovo curi.

Iza Rusije je odlično organizirano svjetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacije će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te pobjednikom susreta Srbija - Škotska. Utakmica protiv "Gordog Albiona" na raspredu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.

Tagovi: EURO 2021., UEFA, Rusija
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE