GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tudor preuzima Marseille

Tudor preuzima Marseille
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2022 / 12:37
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Ugledni talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrdi kako je Igor Tudor na korak do preuzimanja slavnog Marseillea.

Bivši prvak Europe prošlu je sezonu završio drugi u domaćem prvenstvu, iza PSG, te je tako izborio nastup u Ligi prvaka. Navijače kluba s juga Francuske šokirala je vijest o odlasku trenera Jorgea Sampaolija, nakon što je momčad pod njim odradila jako dobru sezonu i razvila prepoznatljiv napadački stil igre s trojicom stopera u zadnjoj liniji, piše Index.

Na takvom sustavu inzistirao je i Tudor u Veroni te s talijanskim klubom osvojio jako dobro deveto mjesto u Serie A. Splićanin se nakon razlaza s Veronom spominjao kao novi trener Athletic Bilbaa, ali Baske je ipak preuzeo Ernesto Valverde.

Romano piše kako su Tudor i Marseille blizu konačnog dogovora o preuzimanju francuskog velikana. Tudor već sad ima jako zanimljiv i bogat trenerski CV. Nakon impresivne igračke karijere prvu trenersku ulogu imao je u matičnom Hajduku kojeg je vodio od 2013. do 2015.

Zatim je preuzeo grčki PAOK, pa je otišao u Tursku gdje je najprije vodio Karabükspor, a onda i Galatasaray. U Italiji je trenirao Udinese, da bi se vratio u Hajduk pa postao pomoćnik Pirlu u Juventusu. Posljednji angažman mu je bio u Veroni koju je vodio prošle sezone.

Tagovi: Igor Tudor, Fabrizio Romano, Olympique marseille, Athletic Bilbao, Verona
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE