GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teško razdoblje za Antu Čačića

Teško razdoblje za Antu Čačića
DINAMO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 08:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon utakmice s Lokomotivom za plave dečke slijedi stanka, koja će im jako dobro doći nakon žestokog ritma kojeg su imali od starta sezone, ali i velikih uspjeha.

Treba li podsjetiti da se Čačićevo društvo plasiralo u Ligu prvaka, da je dobilo Chelsea, da je u vitrine spremljen Superkup, da je vodeće na ljestvici HNL-a? Nakon briljantnog ciklusa može se samo uživati, ali u stanci zbog reprezentativnih akcija i uhvatiti zraka za sve ono što očekuje Modre do starta Svjetskog prvenstva u Kataru, pišu Sportske novosti.

Naravno, kad dođe stanka zbog reprezentativnih obveza Dinamovih igrača, plava svlačionica ostane opustošena. Modri imaju ogroman broj kvalitetnih nogometaša koje u svoje redove zovu mnogi izbornici. Ovoga puta su u vatrenu vrstu Zlatka Dalića za oglede s Danskom i Austrijom pozvani Dominik Livaković, Mislav Oršić, Bruno Petković i Josip Šutalo, dok je Luka Ivanušec ostao na pretpozivu. U U-21 vrstu Igora Bišćana, koja igra play-off s Danskom za odlazak na Europsko prvenstvo, pozvan je Martin Baturina.

Kad smo kod hrvatskih reprezentacija, u selekciju U-23, koja bi 20. rujna u Wiener-Neustadtu trebala igrati s Katarom, pozvani su Danijel Štefulj i Antonio Marin, a za prijateljski turnir mladih U-19 reprezentacija koji će se igrati u Sloveniji (Brežice, Krško, Čatež), te na kojem osim Hrvatske sudjeluju Škotska, SAD i Malta, pozive imaju Gabriel Rukavina i Marko Brkljača.

Stigli su i pozivi Stefanu Ristovskom i Arijanu Ademiju za reprezentaciju Sjeverne Makedonije, koja igra utakmice Lige nacija protiv Gruzije i Bugarske. Međutim, oba bitna makedonska reprezentativca su ozlijeđena, Ristovski se zbog ozljede neće odazvati pozivu, dok za Ademija postoji šansa da se priključi za sudar Makedonaca protiv Bugara. Također, Luka Menalo je pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja u Ligi nacija igra protiv Crne Gore i Rumunjske, ali niti on se neće odazvati zbog ozljede.

Azerbajdžan, pak, igra u Ligi nacija protiv Slovačke i Kazahstana, poziv je dobio Mahir Emreli, a Sadegh Moharrami će se priključiti reprezentaciji Irana, koja će boraviti na pripremama u Austriji od 17. do 28. rujna i odigrati dvije prijateljske utakmice.

Još dva igrača Modrih dobili su pretpozive. Josip Drmić za reprezentaciju Švicarske, koja igra u sklopu Lige nacija protiv Španjolske i Češke, te Robert Ljubičić, reprezentacija Austrije se suprotstavlja Francuskoj i Hrvatskoj.

Stoga, Ante Čačić će nakon svih ovih pozivnica u vrijeme reprezentativne stanke imati na raspolaganju tek 13 zdravih igrača, to su Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Rasmus Lauritsen, Luka Ivanušec, Josip Drmić, Robert Ljubičić, Petar Bočkaj, Josip Mišić, Kevin Theophile-Catherine, Marko Bulat, Dino Perić, Dario Špikić, Emir Dilaver. Ozlijeđeni su, dakle, Stefan Ristovski, Arijan Ademi i Luka Menalo.

Tagovi: Ante Čačić, Dinamo, Mislav Oršić, Bruno Petković, josip Šutalo, Dominik Livaković, Gabriel Rukavina, Marko Brkljača
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE