GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šuker više neće biti u Izvršnom odboru UEFA-e

Šuker više neće biti u Izvršnom odboru UEFA-e
UEFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2023 / 14:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas je u zagrebačkom hotelu Westin održana Skupštini HNS-a, a zastupnicima su se obratili i predstavnici UEFA-e i FIFA-e.

Luca Nicola, UEFA-in voditelj odjela za upravljanje u nacionalnom savezima i globalne institucije potvrdio je da Davor Šuker od srijede i Kongresa u Lisabonu više neće biti član Izvršnog odbora UEFA-e, pišu Sportske novosti.

Nije se ni mogao kandidirati za novi mandat jer više nema jednu od rukovodećih funkcija u HNS-u. A to je bio uvjet za kandidaturu.

- UEFA u srijedu ima Kongres u Lisabonu na kojem će biti izabrano više od pola članova (osam, nap.a.) Izvršnog odbora, pa se ovom prilikom zahvaljujem Davoru Šukeru na radu osam godina u Izvršnom odboru UEFA-e. Mandat Davora Šukera dolazi kraju, ali Hrvatska će biti odlično predstavljena unutar UEFA-e gdje imate Zvonimira Bobana, tehničkog direktora i šefa nogometa.

Dakako, Aleksander Čeferin ostaje predsjednik UEFA-e još četiri godine. Nicola je poslao poruku hrvatskoj državi i lokalnim vlastima da treba graditi stadione i da će UEFA u tome pomoći. Takve signale već dugo emitiraju iz Nyona.

- Malo je zemalja koje su toliko dobre u nogometu kao Hrvatska, rezultati nacionalne reprezentacije su nevjerojatni. Još jednom ste zadivili cijeli svijet u Kataru i učinili nas ponosnima kao Europu jer bili ste druga najbolja europska momčad na turniru. Naravno ovakav uspjeh nije slučajan, zaslužen je mukotrpnim radom, predanošću i talentom od strane HNS-a i cijele nogometne obitelji. Oduvijek osjećam posebno simpatije prema hrvatskom nogometu zbog mnogih Hrvata iz moje zemlje Švicarske. Ivan Rakitić i Mladen Petrić nisu samo legendarni hrvatski igrači već i legende kluba iz mojeg rodnog grada Basela. Još jedna velika nogometna ličnost koja je imala hrvatsko i švicarsko državljanstvo je trener Miroslav Blažević koji je trenirao i brojne klubove u Švicarskoj te kratko bio izbornik reprezentacije. Sredstva koja dijelimo kroz hat-trick program povećala su se za 20 posto za ciklus koji kreće od 2024. godine. Svaki Saveza će moći povući do 17 milijuna eura u četiri godine. Vrlo smo sretni i ponosni što smo mogli podržati brojne projekte HNS-a, posebice za razvoj infrastrukture. Novi stadion u Osijeku je dobra vijest, ali postoji značajan nedostatak infrastrukture, a važna je za što bolji razvoj nogometa. Pozivam nacionalne i lokalne vlasti da pojačaju investicije u izgradnju nogometne infrastrukture, a UEFA će u tome biti važan partner.

Lorenzo Cavallari, predstavnik FIFA-e, kazao je:

- Prije svega tri mjeseca završilo smo saifantastičnom Svjetskom prvenstvom u Kataru, na kojem je Hrvatska bila jedan od najzanimljivijih priča. Što još reći o zemlji od četiri milijuna stanovnika koja je drugi puta zaredom postigla takav fantastični uspjeh. Takvi rezultat dokaz su kvalitetnog rada, mukotrpnog i dugoročnog rada u Hrvatskoj s mladim igračima. Odličan ste primjer sportskog razvoja i tehničkog rada, kao FIFA ponosni smo na sve projekte koje zajedno radimo. FIFA je nedavno pokrenula treći ciklus Forwarda programa, a HNS je jedan od prvih saveza koji je uspješno povukao sredstava. Posebno ističem nove nacionalna lige mladeži u fusalu kao i povećanje turnira Vlatko Marković kojeg ćemo podupirati od 2026. godine. Želim puno sreće hrvatskim reprezentacijama, počevši sa Ligom nacija te Eurom U-21.

Tagovi: Davor Šuker, Hrvatski nogometni savez, UEFA
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE