GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što je Boban poručio Ćiri o Igoru Štimcu?

Što je Boban poručio Ćiri o Igoru Štimcu?
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2023 / 17:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Četvrt stoljeća već je prošlo od povijesnog uspjeha originalnih vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

To ljeto 1998. zauvijek će ostati u srcima navijača, a mnoge detalje iz tog vremena donosi nedavno objavljena knjiga Sinovi, autora Siniše Malusa i andreja Maksimovića.

Između ostalog, knjiga donosi i dosad nikad objavljeni detalj o tome kako je neposredno prije SP-a došlo do velikog nezadovoljstva jer se Igor Štimac nije našao na širem popisu reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo.

Tada je reagirao kapetan Zvonimir Boban i jasno poručio Ćiri kako Štimac mora biti u reprezentaciji.

- Tako sam reagirao ne zato da bih se miješao u Ćirino selektiranje igrača niti da bih ulazio u to koji su razlozi što Igora nema na popisu. Smatrao sam da je jako bitno da se pokaže kakva smo škvadra. Ne možemo napustiti nekoga od nas jer bila bi to loša poruka. Osim toga, Igor je kvalitetom i igrama zaslužio da igra u reprezentaciji, poručio je Boban u knjizi.

Svojom karakterističnom reakcijom u intervjuu Nacionalu Igor je dodatno uzburkao duhove.

- Meni je samo bio cilj da Igor ide na SP, morao sam to diplomatski odigrati. Nazvao sam Roberta Matteonija, a taj je intervju objavljen oko Božića. Tih smo dana svi bili u Hrvatskoj. Matteoni je u Puli odradio intervju sa Štimcem, i on je smirio duhove. Mene je ta situacija vratila u Čile i 1987. godinu kad smo Štimac i ja trebali biti izbačeni iz reprezentacije zbog poznate afere s missicom, otkriva Boban u knjizi Sinovi.

KnjiGu Sinovi možete naručiti OVDJE.

Tagovi: boban, štimac, ćiro, malus, sinovi, sp u francuskoj, vatreni
PROČITAJ I OVO
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
DERBI
Rijeka rasprodala Rujevicu za Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19:30 igraju derbi za prvo mjesto SuperSport HNL-a u utakmici 33. kola. Rijeka će biti domaćin na rasprodanoj Rujevici, potvrdio je klub.
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE