GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska na Eurobasketu bez jednog od važnijih igrača

Španjolska na Eurobasketu bez jednog od važnijih igrača
HENDIKEP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2022 / 18:46
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolska košarkaška reprezentacija će na Europskom prvenstvu (1.-18. rujna) nastupiti bez jednog od svojih važnijih igrača playmakera Sergia Llulla koji je napustio 'La Roju' u četvrtak zbog ozljede mišića koljena, objavio je u četvrtak Španjolski košarkaški savez (FEB).

"Nakon boli koju je osjetio u srijedu na utakmici protiv Islanda, liječnički pregledi obavljeni u (četvrtak) ujutro potvrdili su da je Llull ozlijedio mišić zbog čega neće moći 30. kolovoza putovati s reprezentacijom u Tbilisi", navodi FEB.

"Tužan jer neću moći igrati Eurobasket s obitelji. Ali sretan što sam podijelio ove tjedne s ovom senzacionalnom grupom. Sretno momci!", napisao je Llull na Twitteru.

Kako pišu španjolski mediji, Llullu, koji je protiv Islanda odigrao samo dvije minute, trebat će desetak dana za oporavak, što znači da neće biti spreman za prvu utakmicu Španjolske na Euru 1. rujna protiv Bugarske.

To je veliki udarac za 'La Roju' koja na Eurobasket ide bez braće Gasol, bez Sergia Rodrigueza (umirovljen) te bez ozlijeđenih Rickyja Rubia, Carlosa Alocéna i Alberta Abaldea kao i bez Alexa Abrinesa, Pierrea Oriole i Víctora Clavera.

Llull je sa Španjolskom osvojio tri europska zlata (2009., 2011., 2015.), zatim svjetsko zlato (2019.) i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu (2012.).

Tagovi: Sergio Llull, Eurobasket, Španjolska
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE