GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija predvođena sjajnim Dončićem osigurala četvrtfinale

Slovenija predvođena sjajnim Dončićem osigurala četvrtfinale
SP U KOŠARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2023 / 19:08
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Košarkaši Slovenije uspjeli su nakon velike borbe i bolje igre u većem dijelu susreta pobijediti Australiju 91:80 i plasirati se u četvrtfinale.

Najefikasniji kod Slovenije bili su Luka Dončić s 20 koševa, Mike Tobey s 18 koševa i 12 skokova te Klemen Prepelič s 10 koševa. Za Australiju Josh Giddey ubacio je 24, Patty Mills 17, Dante Exum 13 poena.

Izabranici Aleksandra Sekulića dobro su otvorili utakmicu protiv Australije. Obrana je bila na visokoj razini, Slovenija je lako pronalazila rješenja za obrambene postavke suparnika, pa je na kraju prve četvrtine imala kapital od 11 poena – 28:17.

Australija je pokušala doći do izjednačenja, ali Slovenija je nastavila sjajnom igrom i početkom druge četvrtine došla do 32:18. Luka Dončić morao je na odmor zbog tri osobne pogreške, no unatoč tome na poluvrijeme je Slovenija otišla s vodstvom s 49:40.

Mike Tobey zabio je 13, Klemen Prepelič sedam, a Luka Dončić šest. Za Australiju je Patty Mills postigao 14, Josh Green osam, Josh Giddey sedam, Dante Exum četiri poena.

U nastavku susreta Slovenija je vrlo brzo u režiji Tobeyja i Dončića pobjegla na plus 14. Činilo se da sigurnim koracima korača prema pobjedi i plasmanu u četvrtfinale, no s takvim epilogom nije se složila Australija koja je imala minus od četiri poena pred posljednju četvrtinu – 62:66.

Činilo se da slijedi rat živaca. Tako je i bilo. Obje su selekcije imale problema s realizacijom, no Slovenija je ipak uspjela pobjeći na plus devet – 75:66 s nešto više od četiri minute prije kraja, Australija je i dalje bila zbunjena, a Slovenija nije. Pobjegla je na plus 15 te mirno privela susret kraju.

U sljedećem, ujedno i posljednjem kolu druge faze, Slovenija će igrati protiv Njemačke, dok će Australija odmjeriti snage s Gruzijom. Plasman u TOP 8 osigurale su Njemačka i Slovenija.

Tagovi: Luka Dončić, Slovenija
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE