GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sigurdsson: Veliki je izazov biti prvi strani izbornik Hrvatske

Sigurdsson: Veliki je izazov biti prvi strani izbornik Hrvatske
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 16:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski rukometni savez na konferenciji za medije predstavio je novog hrvatskog izbornika, Islanđanina Dagura Sigurdssona.

Uz novog izbornika, na konferenciji su bili predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i glavni tajnik Damir Poljak. Podsjetimo, posljednji izbornik Goran Perkovac smijenjen je zbog, kako je naveo HRS, "neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj". Hrvatska je ondje osvojila 11. mjesto.

"Tražio sam izazov i avanturu, nešto sa strašću. Sve se spojilo. Ovo je definitivno velik izazov za mene. Veselim se. Ispred nas su dva izazovna tjedna s puno rada. Gledao sam Hrvatsku na Euru. Ima puno mladih, ali iskusnih igrača. Izazov je pronaći balans između njih. Ambiciozan sam i entuzijastičan. Imamo puno posla, ali mislim da ću napraviti dobar posao", rekao je Sigurdsson, pa govorio o skorašnjim kvalifikacijama za Igre.

"Imat ćemo jako malo vremena, svega nekoliko treninga. Ali to je ono što smo tražili."

Sigurdsson vidi puno sličnosti s Njemačkom.

"Puno je sličnosti s Njemačkom. Obje su imale mladog, talentiranog golmana. Slična je struktura. U Japanu je bilo potrebno šest-sedam godina da bismo došli u azijski vrh. U Njemačkoj su mi trebale tri godine za promjene. Sve ovisi o okolnostima, uspjeh nekada dođe prije, nekad kasnije. Znam samo da imamo dobre igrače, ništa bolje ni lošije od Mađarske, Norveške... Moramo ih dobro posložiti."

Imate li model igre koji biste htjeli implementirati u hrvatsku reprezentaciju?

"Ne može se kopirati druge, puno je različitih igrača koje treba uklopiti. Najbolji treneri su najfleksibilniji, sposobni mijenjati taktiku. Sve je stvar balansiranja, kako smanjiti rotaciju. Uzbuđen sam što ću donijeti svoju filozofiju i način igre. Imam prilično jasnu ideju kako želim da Hrvatska igra. Ne zaboravimo da lovimo jake ekipe poput Danske, Švedske ili Norveške."

Jeste li počeli skautirati protivnike u kvalifikacijama za Igre?

"Jako ih dobro poznajem, bio sam i izbornik Njemačke. Ovo je teško natjecanje, ali Hrvatska se našla ovdje radi ostvarenja iz 2023. na SP-u. Recimo, Island i Katar uopće nisu izborili mogućnost natjecati se. Natjecanje jest teško, ali ja imam iskustva.

"Plan je za vikend vidjeti tko je zdrav i tko igra u klubovima. Idući tjedan objavit ćemo popis 21 igrača i krenuti s pripremama. Hrvatska ima puno talenata, ja želim izabrati 20 igrača za kvalifikacije. Ja želim izabrati dobar tim. Ne igraju imena."

"Ne moramo govoriti o ciljevima, jasno je da su Igre cilj. Ne moramo govoriti o prošlosti i dat ćemo sve da se plasiramo na Igre."

Govorilo se da se igrači poput Duvnjaka, Karačića i drugih moraju umiroviti. Što Vi mislite o tome? Jeste li se čuli s njima?

"Ne bih sad o imenima, svi su na listi. Imamo dobru ekipu, stariji igrači su motivirani za Igre 2024. i Svjetsko prvenstvo 2025. Da nisu motivirani, sigurno bi i ranije završili s karijerom."

Da ste Vi bili izbornik Hrvatske na Euru, bi li ona napravila više?

"Po meni, ekipa je vrlo dobro igrala, ali ponekad i loše. Bilo je oscilacija, moramo unijeti stabilnost. Na tome ćemo raditi. Mora biti više discipline. Nemamo puno vremena uoči kvalifikacija."

Tagovi: Sigurdsson, hrvatska, poljak, grahovac, duvnjak, karačić
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE